Haberler

"Bana Kontrollü Şizofren Diyorlar"

Güncelleme:

Hazım Körmükçü, 'İçgüdü' adını verdiği albümünü Haziran'da piyasaya çıkaracak..

Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam' dizisinde 'Damat İbrahim Paşa' rolüyle ekrana gelen Hazım Körmükçü, kendi bestelerinden oluşan 'İçgüdü' adlı enstrümantal bir albüm hazırladı. Haziran ayında piyasaya çıkacak albümde ney üfleyen sanatçı; albümdeki 10 parçanın bestesine de imza atmış. Ünlü oyuncu ile müzikal yolculuğunu konuştuk.

'Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam' dizisinin kadrosuna nasıl dahil oldunuz?

Ezel Akay'la görüştük ve dizide yer almak istedim. Hiç tarzım olmadığı halde deneme çekimine bile katıldım. Ezel; beni Damat İbrahim Paşa rolüne uygun gördüklerini söyledi.

Bir süredir albüm hazırlığı içerisindesiniz. Ne tarz bir albüm hazırladınız?

Enstrümantal bir albüm hazırladım. Haziran ayında çıkacak. Albümün adı 'İçgüdü'... Bütün bestelerimi Bozcaada'da yaptım. Orası kendimi huzurlu hissettiğim, yaşama sevincimi artıran yerlerden biridir. Orada geçirdiğim kıymetli anlar beni bu besteleri yapmaya sürükledi. 10 bestem var; 'Cilvenaz', 'Duru', 'Medcezir', 'Salınım' gibi...

Eşiniz Hilal Özdemir'in albüme katkısı oldu mu?

Dinleyici olarak evet... Parçalarımı çok dinledi. Yaptıklarımı hayretle ve keyifle izliyor.

Dinleyenlerin yorumları nasıl oldu? Çok şaşırıyorlar. Müzik bölümünden mezun olmadım. Bir neyzenden bu işin eğitimini de almadım. Dinleyenler şaşırıyorsa başarmışım demektir. Müzisyenim demiyorum, müzisyen ruhum var. Bu işin eğitimini almış olsaydım tehlikeli bir müzisyen olurdum.

NOTALAR BEYNİMDE

Nasıl bir tehlike?

Keman çalan 10 kişi arasından biri hata yaparsa, onu duyarım. Müzikal anlamda bir terim kullanamam ama "Orada yanlış bir armonik tını kullanıldı" derim.

Müzik çevresi müziğiniz hakkında nasıl yorumlarda bulundu?

Müzisyen arkadaşlarıma dinlettiğimde "Sen kontrollü şizofrensin" dediler. Nota bilmiyorum. Gönül tonuyla çalıyorum. Hepsi benim beynimde. Müzik gerçekten armoni ve matematik. Benim müziğim ise özgür ruh...

Albüm kapağınız da sıra dışı olacak gibi...

Albüm kapağı yüzüm olacak. Yüzümün yarısı tiyatro maskı diğeri de müzik yüzüm olacak. Okyanusun içinden çıkan bir yüz gibi olacak. Konsept içgüdü olduğu için oyunculuk, müzisyenlik ve tiyatro aşkı olacak içinde... Kapak şu anda hazırlanıyor.

EŞİMLE ALBÜM ÇIKARMAM

Eşinizle birlikte bir albüm yapmayı düşünüyor musunuz?

Bunlar reklam açısından güzel tınılar ama profesyonellik açısından bakınca içi boş bir yaklaşım. Bence herkes işini yapmalı.

Çocuklarınız sanatla ilgili mi? Olmaz olur mu?

Hepsi de sanatla ilgili. Şimdi büyük kızımla aynı dizide oynuyoruz.

NEY KABULLENMEYİ ÖĞRETİYOR

Ortaya iyi bir neyzenim diye çıkmıyorum. Neyin bana öğrettiği kadarını insanlarla paylaşmak için çıkıyorum. Ercan Irmak gibi bir neyzen değilim ya da Kutsi Ergüner gibi dünya çapında bir isim... Benim neyim, Hazım Körmükçü'nün nefesiyle hayat buluyor.

Ney; insana sabretmeyi kabullenmeyi, hiçliği, hiçliğin içinde ne kadar büyük zenginlik olduğunu öğretiyor. Bana bu erdemli duyguları ne kadar öğrettiyse onu dinleyenlerimle paylaşıyorum.

Daha öğreneceğim çok şey var. Ercan Irmak, "Kötü insan ney üfleyemez" dedi. Ancak kötü düşüncedeki insanlar kötü yorumlarda bulunabilir. Hatalarım olabilir. Samimiyettime inanılsın yeter.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Hazım Körmükçü Ezel Akay Bozcaada Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title