Haberler

100 TL Ödeyerek Lord ya da Lady Nasıl Olursunuz?

Güncelleme:

Ekibi Deniz Seki'ye doğum günü hediyesi olarak 'Out of Turkey Gifts' üzerinden, 100 liraya İskoçya'dan arsa satın aldı.

Geçtiğimiz günlerde Deniz Seki'nin İskoç yasalarına göre 'lady' olduğu haberi magazin gündeminin üst sırasına yerleşti. Seki'ye; ekibi yaş günü hediyesi olarak uluslararası hediye sitesi 'Out of Turkey Gifts' üzerinden, 100 lira karşılığında İskoçya'da 1 metrekarelik arsa almıştı. Popçuya, İskoç kanunlarına göre de lady serfikası verilmiş. Yeni Aktüel dergisi bu haberin peşine düştü, lord ve lady unvanı sahibi olmanın yollarını ve 'Out of Turkey Gifts' şirketinin nasıl kurulduğunu araştırdı. İşte bu şirketin kuruluş hikayesi:

TESADÜFEN KEŞFEDİYOR

Bilgi Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde okuyan Fırat Kurtoğlu, eğitiminin son senesinde İngiltere'ye gidiyor. Burada karşılaştığı Moon Estates şirketinin ürünlerine hayran kalıyor. Bu şirket, İskoçya'nın Kincavel bölgesinde, içinde eski bir kalenin bulunduğu araziyi 1 metrekarelik parsellere bölüp satarak, tapu sahiplerine asalet unvanı sağlamaktadır. Bu gülümseten hediyeden kendisine de hemen bir tane alıyor. O artık bir lorddur; aklındaysa şu soru kalıyor: Ben bu ürünü Türkiye'ye götürsem alıcısı olur mu? Kurtoğlu'nun Türkiye'ye dönerken kafasından şöyle bir düşünce geçiyor: "Türkiye'de benim gibi bin kişi olsa, ben bunu satarım, bu bir iştir." Ancak ticarete girerken ilk adımını biraz tedbirli atıyor; az sayıda sertifikayla bu işe girişiyor. Zamansa bu tür bir işe başlamak için olabildiğince bereketli; 12 Şubat yani Sevgililer Günü'ne iki kala... İnternet üzerinden verdiği ilanda ise şöyle yazıyor: İskoçya Devleti'nden tamamen yasal, lord veya lady unvanı almaya hazır mısınız?

İNANILMAZ TALEP GÖRÜYOR

Bu soruya inanılmaz bir taleple cevap alıyor. Ancak Fırat'ın İngiltere'den getirdiği ve 100 TL'ye satışa çıkardığı sertifika sayısı son derece az. Matematik diliyle açıklamak gerekirse; talebin neredeyse yüzde birini karşılayacak kadar... Çaresiz bütün ödemeleri geri iade ediyor ama işin Türkiye'de tutacağından da artık emin oluyor. Bu tecrübe onu Moon Estates ile farklı bir anlaşma yapmaya itiyor. Elini korkak alıştırma devri de son buluyor. Türkiye'nin tek resmi satıcısı olarak devam edeceği şirketi 'Out of Turkey Gifts'i de kuruyor.

TOPRAĞINIZI GÖREBİLİRSİNİZ!

Out of Turkey Gifts, yüzde 200'ün üzerinde büyüme oranı olan bir şirket. Karnesinde yüzde 100 memnuniyet oranı yazılı. Peki ya İskoçya'daki toprağımızı görmek istersek? Şirketin kurucusu Fırat Kurtoğlu bu soruya "Evet görebiliyorsunuz. Orada tüm dünyadan gelip arsalarını görmek isteyenlerin yararlanabilecekleri bir de otel var. Sertifikanızı gösterdiğinizde indirimli olarak kalabiliyorsunuz" diye yanıt veriyor. Kurtoğlu "50 tane arsa alsak, birleştirip üstüne tek göz bir ev dikebilir miyiz?" sorusunu da şöyle yanıtlıyor: "Bu çok soruluyor, maalesef hayır, parseller bilgisayar tarafından random (rastgele) olarak seçiliyor."

VİZE İŞLEMLERİNDE ÖNE ÇIKARSINIZ

Fırat Kurtoğlu, lord olmanın kişiye nasıl bir yarar sağlayacağı hakkında şunları söyledi: "Geri dönüşlerden de aldığımız güvenceyle ve konsoloslukla yaptığımız görüşme sonucunda şunu söyleyebilirim ki; vize işlemlerinde sizi kesinlikle öne çıkarıyor. Ancak diyelim ki kişinin yüklü bir vergi borcu vardır, yurt dışına çıkış yasağı vardır veya suç sicili bozuktur. Lord olsan da bu durumlarda bir işe yaramıyor. Değil bu belge, diplomatik pasaportunuz da olsa işlemez. Ama lord unvanı çok ciddi bir artı çünkü AB üyesi bir ülkede büyük veya küçük bir toprağınız var, yasal bir unvanınız var. Bu belgeler İngiliz Moon Estates şirketinin avukatları tarafından düzenleniyor. Dolayısıyla yasal ve sizin için çok önemli bir artı.

MOON ESTATES NEDİR?

Moon Estates, 2000 yılında kurulmuş. Ona adını veren de ilk satışlarını yapmaya başladıkları Ay. İlk olarak aydan arsa satmaya başlamışlar. 2002'de ise lord/lady unvanı kazandıran ürünlerini piyasaya çıkarmışlar. Bu iki ürün yıllardır İngiltere'nin en çok satan hediyeler sıralamasının başında yer alıyor. Bugüne kadar 172 ülkeden 2.5 milyon kişi aydan arsa almış. Şirketin ünlü müşterileri arasında; Jennifer Lopez, Sharon Stone ve Kim Bassinger da var.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Deniz Seki Türkiye Aktüel Magazin Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title