Haberler

Magazin Soytarısı Gibi Her Yerde Olmak İstemem

Güncelleme:

Zeynep Mansur, beş yıllık suskunluğunu 'Yudum Yudum' adlı maxi single ile bozdu.

Beş yıldır sesi soluğu çıkmayan Zeynep Mansur, 'Yudum Yudum' adlı maxi single çalışması ile sessizliğini bozdu. Albümde Eflatun, Ozan Doğulu, Aslı Zen gibi ünlü isimlerle çalışan ve bu maxi single ile nokta atışı yaptığını söyleyen ünlü şarkıcı, GÜNAYDIN'ın sorularını yanıtladı...

Uzun süredir ortalıkta yoktunuz; ne kadar aradan sonra çıkardınız bu single'ı?

Beş yıl aradan sonra çıkardım. Ama ortalıkta olmasam da sahne çalışmalarıma ve konserlere devam ettim. Tamamen ortalıktan kaybolmadım yani.

Peki bu maxi single'ın hazırlık aşaması ne kadar sürdü?

İki yıl kadar sürdü. Şarkıları bulmak çok uzun zamanımı aldı. Albümde mutlaka Sezen Aksu'nun eski bir şarkısını okumak istedim. Hemen hepsi başkaları tarafından seslendirildiği için çok kıyıda kalmış bir şarkı seçtim: 'Gel Günaha Girelim'. 13 sene önce Emel Müftüoğlu söylemişti bu şarkıyı.

ALLAH'ım MESAJ GÖNDERDİ

Bu şarkıyı okuyarak doğru bir seçim yaptığınızı düşünüyor musunuz?

Bu şarkının enteresan bir hikayesi var. Şarkıyı aldım, evden dışarı çıktım ve "Allah'ım doğru şarkı ise bana bir mesaj gönder" dedim. Hemen ardından sokakta Emel'i gördüm. Doğru bir şarkı olduğunu o an anladım. Single'a ismini veren 'Yudum Yudum' şarkısını da ilk dinlediğimde çok etkilendim.

Beş yıl ara uzun bir süre. Neden bu sürede albüm çıkarmayı ve daha çok göz önünde olmayı tercih etmediniz?

Aslında bu arada yine bir single yaptım. Tam stüdyoya girme aşamasındayken bir şeyler içime sinmedi. Şimdi bakıyorum da; o şarkılarla çıksaydım, doğru bir şey yapmamış olacaktım. Yani öyle piyasaya küslük falan değildi ortalıktrda görünmeme sebebim. Bu benim işim ve ne mutlu ki sevdiğim işi yapıyorum.

İYİ İŞ UZUN YILLAR GÖTÜRÜR

Bir single'ı çöpe attığınıza göre çok zor beğeniyorsunuz galiba?

Evet. Benimle çalışan müzisyen arkadaşlara sorarsanız; çok ince eleyip sık dokuduğumu söylerler. Çünkü yaptığım işlerin kalıcı olmasını istiyorum. Bir günlük işler yapmak istemiyorum. Kalıcı şarkılar da kolay bulunmuyor. Ama beş yıl önce yaptığım albüm de bana bu kadar yıl yetti. Bu kadar uzun süre şarkı yapmayıp halen sahneye çıkabilmem; geçmişte yaptığım iyi şarkılardan kaynaklı. İyi bir iş yaparsanız, sizi uzun yıllar götürüyor.

Beş yıl boyunca başka neler yaptınız?

Konserler verdim ve sadece albümle uğraştım. Tercih meselesi; herkesin farklı bir hayat tarzı, duruşu var. Ben ilk gün de böyleydim, halen de öyleyim. Ankaralı oluşumun verdiği bir ağırlık var. Özel hayatımla ortalıkta olmayı sevmiyorum. Bunu yapanları da eleştirmiyorum ama özel hayat, özel kalmalı diye düşünüyorum. Magazin soytarısı gibi her yerde görünmek bana göre değil.

Bir sosyal sorumluluk projesinde yer alıyormuşsunuz; nedir, anlatır mısınız?

Sekiz yıldır elimden geldiğince, Bahçelievler Huzurevi'ne destek veriyorum. Bütün organizasyonlarında yer alıyorum. Muazzez Çetin Abla'mızın vasıtasıyla gönül birliği yapıyoruz. Huzurevindeki sakinlerimize destek oluyorum.

İKİLİ İLİŞKİLERDE BAŞ bELASIYIM

Evlenmeyi, çocuk yapmayı düşünüyor musunuz?

Bir gün olacaktır ama henüz öyle bir gündemim yok. Politikaya Ankara'da başladım! (Gülüyor) Şaka bir yana, şu an hayatımda birisi yok.

İş hayatınızdaki gibi özel hayatınızda da mı ince eleyip sık dokuyarak seçiyorsunuz?

Aynen öyle! Kendim bile "Yeter artık Zeynep" diyorum. O işlerde tam bir baş belasıyım. Kendime bile zorum.

BİR KIZIM OLSUN...

Çocuk sahibi olmaya nasıl bakıyorsunuz?

Çocukları çok seviyorum ve küçüklüğümden beri tek hayalim; çocuğumun olması. Bir kızım olsun çok isterim. Her şeyi planlarsın da çocuk olayını planlayamıyorsun...

Peki, hayatınıza girecek olan kişi nasıl olmalı?

Ben ayrılan bir anne-babanın çocuğuyum. Dolayısıyla kendi çocuğuma böyle bir şeyi yaşatmak istemem. Tabii ki bunun garantisi yok ama belki bu konudaki titizliğim bundan kaynaklanıyordur. Yine de görünce etkilenmem, benim kadar çocuk sevmesi lazım. Bir de hayata pozitif bakmalı.

OZAN DOĞULU DÜZENLEDİ EFLATUN DA TANIYAMADI

Çok farklı bir kulvarda müzik yapan Eflatun ile, albüm için buluşmanız nasıl oldu?

Aslında hepimiz aynı tarzda pop yapıyoruz ama şarkılar, düzenlemelerle bambaşka bir yere gidiyor. Bizim single'daki şarkıların düzenlemelerinde Ozan Doğulu'nun imzası var. Ozan'ın imzası ile 'Yudum Yudum'u; ben de, şarkının sahibi olan Eflatun da tanıyamadık. Çok güzel oldu şarkı. Bu kez albümde nokta atışları yaptığımı düşünüyorum. Erdem Kınay'la çalıştık. Aslı Zen şarkısı var. Çok iyi isimlerle çalıştım yani. İçime sinen, beni mutlu eden bir iş oldu.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Zeynep Mansur Ozan Doğulu Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title