Haberler

Mado'dan Eğitime 24 Derslikli Okul Desteği

Kahramanmaraş'ta, MADO tarafından yaptırılan 24 derslikli Kadriye Kanbur İlköğretim Okulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Selçuklu Mahallesi'ndeki okulun açılış törenine; Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakçı, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, Başkan Yardımcısı Erdal Kanbur ve bürokratlar ile kurum amirleri katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Kocatepe, çocuklara verilen en güzel hediyenin okul olduğunu ifade etti, Kanbur ailesinin sadece kentin değil ülkenin gururu olduğunu belirten Vali Kocatepe, şunları söyledi:

"İşte bu özellikleriyle onlar hem Kahramanmaraş'ımızın hem de ülkemizin hayranlık duyduğu bir aile olmuştur. Yaptıkları bu okulda Kahramanmaraşımıza yaraşır bir okul olmuştur. Bugüne kadar hayırseverlerimiz tarafından yaptırılan okulların hepsi birbirinden güzel. Geleceğimiz teminatı olan çocuklarımıza verilecek en güzel hediyede budur. Kadriye Kanbur başta olmak üzere tüm hayırseverlerimize eğitime yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum."

SIRADA CAMİ VE GIDA ÜZERİNE OKUL VAR

MADO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atilla Kanbur, anneleri adına okul yaptırmanın haklı mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Annem hakkında söylenecek çok şey var. Annemiz bizlerin bu günlere gelmesindeki katkıları çok fazla. Bunu tarif etmemiz mümkün değil. Ancak sadece şunu söyleyebilirim. O erkenden kalkar ve tatlı yapar, biz de dükkanda satardık. İşte bugün geldiğimiz nokta ortada" diye konuştu.

Bundan sonraki süreçte bir cami, bir de gıda üzerine eğitim verecek okul yaptıracaklarını işaret eden Kanbur, "Bu okulun yapımı için başbakanımıza söz vermiştik. Sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bir gün yaptırmakta olduğumuz bu okulunun geç kaldığıyla ilgili serzenişte bulundu. Bende gecikmenin sebebini arz ettim. En son karşılaştığımızda ise beni tuttu ve 'okul bitti mi?' diye sordu. Bende 'okul bitti' dediğimde, bu kez milli eğitim bakanımız ikinci okulun sözünü aldı ve bu okulun da gıda üzerinde olmasını istedi. Bundan sonra bir cami projemiz var. Ondan sonrada inşallah Allah nasip ederse gıda üzerine eğitim verecek bir okul yapacağız" dedi. Konuşmaların ardından okulun açılışı gerçekleştirildi. - Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şükrü Kocatepe Kahramanmaraş Selçuklu Mado Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title