Haberler

Maden İşçilerinden Grev ve "Teröre Tepki" Yürüyüşü

Bartın'ın Amasra ilçesinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle greve giden maden işçileri, "teröre tepki" yürüyüşü düzenledi.

Bartın'ın Amasra ilçesinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle greve giden maden işçileri, "teröre tepki" yürüyüşü düzenledi.

Endüstri AŞ'de çalışan Genel Maden İşçileri Sendikası'na (GMİS) üye 500 işçi, çift asgari ücret, sosyal yardım ve yüzde 6 zam konusunda toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması ve teröre tepki göstermek amacıyla Türkiye Taş Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi önünden ilçe merkezine yürüdü.

TTK'da çalışan yaklaşık bin maden işçisinin de destek verdiği yürüyüşte, madenciler ellerinde Türk bayraklarıyla PKK terör örgütü aleyhine slogan attı.

Madenci Anıtı önüne gelen işçiler, İstiklal Marşı okudu, şehitler için saygı duruşunda bulundu.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, burada yaptığı konuşmada, birtakım şer odaklarının ülkeyi karıştırmak istediğini söyledi.

Milletin tahrik yoluyla birbirine düşürülmeye çalışıldığına dikkati çeken Demirci, "Tüm ülke vatandaşlarını, birbirimize kırdırmak isteyenlere karşı dikkatli olmaya çağırıyorum" dedi.

İşçilerin 10 gün önce başlattığı greve de değinen Ahmet Demirci, başarılı olması için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Demirci, yer altında çalışan işçilerin en az iki asgari ücret almasını istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yer üstünde çalışan arkadaşlarımız için de taleplerimiz nettir. Gelin, bu süreci daha fazla uzatmayın, yan yollara sapmayın. Bu gidişatın size yararı olmaz. İşimize ve iş yerimize sahip çıkmak, rızkımızı helal kazanmak, ülkemiz ve milletimiz için üretmek, çalışmak istiyoruz. Bizim gücümüz, beraberliğimiz ve birlikte hareket edebilme yeteneğidir."

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu'nun da katıldığı yürüyüş, açıklamanın ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Taş Kurumu Bartın Amasra Yerel Haberler

title