Haberler

Maceracı İsrailli Turistlerden Barış Çağrısı

İsrail Ve Türk Turizm Şirketlerinin İşbirliğiyle Düzenlenen 'Queen Of The Black Sea' Adlı Macera Yarışması İçin Bolu'nun Gerede İlçesi'ne Gelen İsrailli Turistler, Savaşın Üzücü Olduğunu Belirterek, Barış Çağrısında Bulundu. Bölgede Kene Vakalarının Artmasına Neden Oldukları Yönündeki İddiaları D...

İsrail ve Türk turizm şirketlerinin işbirliğiyle düzenlenen `Queen Of The Black Sea` adlı macera yarışması için Bolu`nun Gerede İlçesi`ne gelen İsrailli turistler, savaşın üzücü olduğunu belirterek, barış çağrısında bulundu. Bölgede kene vakalarının artmasına neden oldukları yönündeki iddiaları da değerlendiren turistler, Türkiye`ye herhangi bir şekilde birşey taşımalarının, Türkiye`ye karşı düşmanca bir tavır içinde olmalarının anlamsız olduğunu söyledi.

İsrail`den Geographical Tours ve Türkiye`den Pastoral Turizm Equinox Travel şirketleri, Gerede- Saranbolu- Amasra- Cide- Pınarbaşı- Ilgaz güzergahında 4x4 arazi araçlarıyla yarışma düzenledi. Yarışmaya İsrail`den müracaat eden toplam 3 bin kadın turistin içinden, araç kullanma, takım oyunu ve yön bulma becerilerine göre seçilen 600 kadın katıldı.

16 Mayıs- 14 Ağustos 2006 tarihleri arasındaki organizasyon için 45- 50 kişilik gruplar halinde uçakla İstanbul`a gelen İsrailli turistler, Pastoral Turizm Equinox Travel şirketi görevlileri tarafından otobüsle alınarak Bolu`nun Gerede İlçesi`ne getiriliyor. Gruplar, 6 gün sonunda yarışmayı tamamlayarak ülkelerine dönüyor.

Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Abdullah Uzun, Gerede`deki Esentepe Piknik Alanı`nda kurulan çadırlı kamp alanında bir gece konaklayan turistlerin asker olabileceklerini iddia edip, bölgede artan kene olaylarını da bunlara bağlamıştı.

`ÇADIRDA KAMP`

Yarışma kapsamında İsrail`den uçakla dün akşam saatlerinde İstanbul`a gelen 33 İsrailli kadın turist, gece geç saatlerde otobüsle Gerede İlçesi`ndeki Esentepe Piknik Alanı`nda kurulan çadırlı kamp alanına getirildi. Geceyi çadırlarda geçiren İsrailli turistler, sabah 06.30`da kalkarak eşyalarını topladı. Çadırlarının önünde makyajlarını yapan macera tutkunu turistler, çantalarını ve yataklarını toplayıp, yarışma için hazırlandı. Eşyalarını ve yataklarını ciplere taşıyan İsrailli kadınlar, kahvaltının ardından tur rehberleri Mehmet Durgut ile Tolga Kirilen`den yarışma güzergahı hakkında bilgi aldı. Yarışma için tüm hazırlıklarını tamamlayan maceracı kadınlar, ciplerin önünde hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra DHA muhabirinin sorularını yanıtladı.

`KENE İSRAİL`DE GÖRÜLMEMİŞTİR`

Grupta doktor olarak görev yapan Effi Broyde, kene vakalarının artmasına neden olduklarının iddia edilmesine ``Kene denilen böcek ormanlık alanlarda, çayırlık alanlarda olur. İsrail de öyle bir alan değil. Ayrıca buna benzer vakalar İsrail`de görülmemiştir. Böyle bir durum olsaydı bu yarışmaya katılanlardan bazılarının da hasta olması gerekirdi. Ancak böyle bir durum yok`` diye konuştu.

`SAVAŞIN BİTMESİNİ İSTİYORUM`

Gezmek ve eğlenmek için geldikleri Türkiye`ye herhangi bir şekilde birşey taşımalarının, Türkiye`ye karşı düşmanca bir tavır içinde olmalarının anlamsız olduğunu belirten Irit Krieger ise, savaşla ilgili şöyle konuştu:

``İsrail ve Lübnan`daki durum çok üzücü. Savaş, maalesef İsrail`e saldıran küçük bir grup yüzünden çıktı. En kısa zamanda barış olmasını istiyoruz. Sadece İsrail ve Lübnan arasında değil, tüm dünyada barış olmasını istiyoruz. Ben buraya İsrail`in kuzeyinden geliyorum. Yola çıkarken orada herkes sığınaklardaydı. Aynı zamanda benim bir oğlum da şu anda orduda. Bir an önce savaşın bitmesini istiyorum.``

`BU YARIŞI LÜBNAN`DA YAPMAK İSTERDİM`

İlk defa böyle bir maceraya katıldığı için çok heyecanlı olduğunu belirten Orly Participent ise, İsrail ve Lübnan arasındaki savaşı değerlendirirken, ``Durum her iki taraf için de üzücü. Ben de çok üzülüyorum. İsterdim ki burada yaptığımız bu macera yarışını Lübnan`da yapalım. Ama küçük bir grubun kendi istekleri doğrultusunda hareket etmesinden dolayı savaş yaşanıyor. En büyük dileğim en kısa sürede barış olması`` dedi.

İsrailli turistler, tüm hazırlıklarının ardından 4`er kişilik gruplar halinde ciplere binerek, rehber eşliğinde 6 günlük macera için yola çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title