Haberler
BBC

Londra Film Festivali İngiltere'ye 'Çeşitlilik' Getirecek

Aylin YazanBBC TürkçeFestivalin açılışı "A United Kingdom" adlı filmle yapıldı.

Aylin Yazan

BBC Türkçe

Festivalin açılışı "A United Kingdom" adlı filmle yapıldı.

İngiltere'de siyasi gündemin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkış ve göçmen sayısının azaltılması ile yoğun olduğu günlerde, Londra'ya "çeşitlilik" getirecek olan Londra Film Festivali dün akşam başladı.

Festivalin açılışı, Londra doğumlu siyah kadın yönetmen Amma Asante'nin, İngiltere'nin sömürge geçmişinde yaşanmış olan gerçek bir hikayeyi anlattığı A United Kingdom adlı filmiyle yapıldı.

Teması "çeşitlilik" olan 60. Londra Film Festivali'nin siyah bir kadın yönetmenin filmiyle açılması, festival tarihinde bir ilk.

Londra'da 12 gün sürecek olan film maratonunda, 74 ülkeden 245 film ve belgesel gösterilecek.

Festivalin direktörü Clare Stewart seçkinin, film sektörünün ağırlıklı olarak beyaz ve erkek yönetmenlerden oluştuğu algısını sorgulamaya yönelik filmlerden oluştuğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda Nuri Bilge Ceylan ve Kutluğ Ataman gibi yönetmenlerin filmlerinin gösterildiği festivalde bu yıl Türkiye adına katılan film bulunmuyor.

Yönetmen Aslı Özge ise Almanya/Fransa/Hollanda ortak yapımı Ansızın/All of a Sudden/Auf Einmal filmiyle festivale katılıyor. Botswana'nın Bechuanaland olduğu dönemler

A United Kingdom ise 1940'ların sonunda siyah bir adamla beyaz bir kadının evliliği üzerinden ilerleyen, Afrika'daki sömürgeciliği ve dönemin İngiliz siyasetini gözler önüne seren bir aşk ve bağımsızlık hikayesi.

Film, o zamanlar adı Bechuanaland olan Botswana'nın prensi Seretse Khama ile İngiliz memur bir kadının, hem kendi toplumlarından hem de İngiliz devletinden gelen tüm baskılara rağmen evlenmesinin ardından, çiftin ve bir ülkenin başından geçen olaylar çevresinde dönüyor.

Hem aşk, hem de ülke için verilen savaşı anlatan film, Botswana Cumhuriyeti'ni bağımsızlığa götüren olayları ve sömürgeciliğin Afrika'daki etkilerini de anlamaya fırsat veriyor.

Başrollerini David Oyelowo ve Rosamund Pike'ın paylaştığı ve dönemin olaylarına sadık kalınarak çekilmiş A United Kingdom, ilham verici bir film olarak dikkat çekiyor.

Yönetmen Amma Asante (sağda), filmde tutukulu aşk ve siyasi olaylar arasında bir denge kurmaya çalıştığını söyledi.

Öne çıkan diğer filmler

Festivalde 18 filmin de dünya prömiyeri yapılacak. Bunlardan biri, kölelikle ilgili bir dram filmi olan The Birth of a Nation.

Nate Parker'ın yönetmeni olduğu film, 1831 yılındaki bir insan hakları mücadelesi ve başkaldırıyı anlatıyor.

Film şimdiden 2017 Oscar Ödülleri'nin favorileri arasında gösteriliyor.

Festivalde yoğun ilgi görmesi beklenen filmlerden biri de ünlü ABD'li yönetmen Oliver Stone'un, Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) bilgilerini sızdıran Edward Snowden'ın hikayesini anlattığı Snowden.

Spike Lee'nin Chi-Raq, Damien Chazelle'nin müzikal filmi La La Land, moda tasarımcısı ve yönetmen Tom Ford'un Nocturnal Animals ve Şilili yönetmen Pablo Larrain'in şair Pablo Neruda'nın hayatını anlattığı Neruda filmi, merakla beklenen yapımlar arasında yer alıyor.

Festival boyunca kırmızı halıda boy göstermesi beklenen yıldızlar arasında Amy Adams, Jeremy Renner, Casey Affleck, Michelle Williams ve Nicole Kidman da var.

Festival 16 Ekim'de İngiliz yönetmen Ben Wheatley'nin Free Fire filmiyle sona erecek.

BBC

Avrupa Birliği Afrika Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title