Haberler

Liseli Büşra'nın Karnesini Sırasına Bıraktılar

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde havlayarak üzerine doğru gelen sokak köpeklerinden kaçarken düşüp başını kaldırma çarparak yaşamını yitiren lise öğrencisi 14 yaşındaki Büşra Şeker'in karnesi ve onur belgesi, öğretmeni Nuran Yıldırım tarafından sınıftaki sırasına bırakıldı.

Sahilde 21 Ocak'ta 4 arkadaşı ile birlikte yürüyen Kocahasanlı Anadolu Lisesi 1'nci sınıf öğrencisi Büşra Şeker, iddiaya göre sokak köpeklerinin havlayarak üzerlerine doğru gelmesi üzerine korkup kaçmaya başladı. Şeker, bu sırada ayağının takılması sonucu düşerek başını kaldırıma çarptı. Genç kız, çağrılan ambulansla kaldırıldığı Erdemli Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Polis memuru Mustafa Şeker ile ev kadını Gönül Şeker'in 3 çocuğundan sonuncusu Büşra Şeker'in ölümü ailesi ve arkadaşlarını yasa boğarken, genç kızın cenazesi, Türbe Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

TÖREN DÜZENLENDİ

Büşra Şeker için eğitim gördüğü Kocahasanlı Anadolu Lisesi'nde tören düzenlendi. Törende konuşan Okul Müdürü Sait Kara, Büşra'yı kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirterek, "Bugün karne günü. Bütün öğrencilerimize hayırlı tatiller diliyorum. Ama bugün acı bir gün. Öğrencimiz Büşra Şeker'i elim bir kaza sonucu kaybettik. Bu bizleri çok üzdü" dedi.

DUYGULARINI SIRASINA YAZDILAR

Daha sonra ise eğitim gördüğü 9/E sınıfındaki sırasına öğretmeni Nurhan Yıldırım tarafından karnesi ve onur belgesi bırakıldı. Büşra'nın sırasına arkadaşları da 'Seni çok seviyoruz' dövizin yanı sıra kendisine duygularını yazıldığı notlar bıraktı. Şeker'in sıra arkadaşı Merve Nurkaya, Büşra'nın çok iyi biri olduğunu ifade ederek, "Hayvanları çok severdi. Daha önce de köpek besliyordu. Onu hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

Sınıfta düzenlenen törenin ardından Büşra Şeker'in fotoğrafı, arkadaşları tarafından sınıf duvarına asıldı. - Erdemlimersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurhan Yıldırım Kocahasanlı Erdemli Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title