Haberler

Lise öğrencilerinin tasarladığı İHA, finalde ilk sırada yer aldı

Güncelleme:

Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, sokağa çıkamadıkları dönemde tasarladıkları üç bacaklı İnsansız Hava Aracı (İHA) ile TÜBİTAK'ın düzenlediği Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) finallerinde 99 puanla birinci sırada yer aldı.

Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hakan Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ilk kez düzenlenen Liseler Arası İHA Tasarım Yarışmasına Türkiye genelinde yüzlerce başvuru yapıldığını ve ilk elemede 261 projenin değerlendirmeye alındığını söyledi.

Bu projeler arasında yapılan final etabında 125 tasarımın belirlendiğini dile getiren Gümüş, şöyle konuştu:

"Finale kalacak projelerin değerlendirilmesinde merkezimizden Savaş Özbey danışmanlığında Gökçe Koca takım kaptanlığındaki takımın tasarımı 291 proje arasında 99 puan alarak Türkiye birincisi olarak finalle gidiyor. Yine aynı yarışmada 95 puanla Türkiye 14. olan Murat Malkondu danışmanlığında Mehmet Ali Özdemir takım kaptanlığındaki takımın tasarımı da finalleri giden bir diğer tasarım oldu. Pandemi sürecine rağmen evlerinde online olarak yaptıkları görüşmeler ve çalışmaların ardından yarışmaya katılarak, bir çok güçlü liseler arasında kendilerini zirveye taşıdılar. Eylül ayında gerçekleştirilecek finallerde iyi bir derece alacağımızdan umutluyuz."

Takım kaptanı Gökçe Koca da zor bir süreçte yarışmaya hazırlandıklarını belirterek, "Salgın dolayısıyla sokağa çıkma kısıtlamamız vardı. Arkadaşlarımızla video konferans üzerinden görüşmeler yaptık. Bu tasarım üç bacaklı bir İHA. Genelde İHA'lar 4 bacaklı oluyor. Biz üç bacaklı tasarlayarak batarya ömrünü de uzatmayı hedefledik. Finallerde de en iyi dereceyi alacağımız umuyoruz." diye konuştu.

Yarışmanın finali ise 16-20 Eylül tarihleri arasında Gaziantep'te yapılacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İnsansız Hava Aracı Afyon Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title