Haberler

Libya'daki Seçimler

Libya'daki seçimlerde, Mahmud Cibril'in genel başkanı olduğu Ulusal Güçler İttifakı Partisi, seçimleri önde götürüyor.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Nuri el-Abbar, Libya'nın ilk başbakanı Mahmud Cibril'in liderliğini yaptığı Ulusal Güçler İttifakı Partisi'nin 1. Seçim Bölgesi Tobruk, 6. Seçim Bölgesi 1. Kısım Sebhe ve 12. Seçim Bölgesi Aziziye'den gelen sonuçlara göre seçimleri önde götürdüğünü söyledi.

6. Seçim Bölgesi 2. Kısım Vadi el-Şati'den gelen sonuçlara göre ise İslami eğilimli Adalet ve İnşa Partisi seçimleri önde götürüyor.

Nuri el-Abbar'ın verdiği bilgilere göre, Tobruk'ta 57 bin 234 oy alan Ulusal Güçler İttifakı birinci sırada, 8 bin 333 oyla İslami eğilimli Adalet ve İnşa Partisi de ikinci sırada yer alıyor.

Sebhe'de 7 bin 576 oy alan Ulusal Güçler İttifakı birinci sırada, 2 bin 241 oyla Adalet ve İnşa partisi üçüncü sırada bulunuyor. Vadi el-Şati'de ise 2 bin 70 oy alan Adalet ve İnşa Partisi birinci sırada, Ulusal Güçler İttifakı ise listede yer almıyor.

Aziziye'de 47 bin 395 oy alan Ulusal Güçler İttifakı birinci sırada yer alırken, 3 bin 755 oyla bir diğer İslami eğilimli el-Vatan Partisi ikinci sırada bulunuyor.

Muhabir: Emrah Kekilli

Yayıncı: Tarkan Demir - TRABLUS

Kaynak: AA / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Mahmud Cibril Aziziye Libya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title