Haberler

LeMan'ın Ünlü Kafesi Avrupa Yollarında

Güncelleme:

LeMan dergisinin en az kendisi kadar ünlü kafe-restoran zinciri LeMan Kültür, dergide yer alan karikatürlerle dekore edilen, kendine has bir konsepte ve dinamizme sahip bir mekan. Türkiye'de İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir, Edirne gibi 10 farklı kentte şubeleri bulunan LeMan Kültür, şimdi Türkiye sınırları dışına taşarak İngiltere, Almanya ve Rusya'da şube açmak için mekan arayışlarına başladı.

1994'TE KURULDU

LeMan Kültür Ceo'su Kemal Şentürk; "Yalova'dan İzmir'e, Edirne'den Samsun'a kadar günün her saati yüzde 95 dolulukla çalışan LeMan Kültür eğlenceli konseptiyle turistlerin de yoğun ilgisini çekiyor. Hedefimiz; yüzde 100 Türk markası olarak ülkemizin yemek kültürünü ve sanatını dünyaya tanıtmak" dedi. LeMan Kültür'ler, lezzetli yemeklerinin yanı sıra düzenlenen imza günleri, söyleşiler, stand-up'lar, atölye çalışmaları ve konserlerle de tanınıyor. Şentürk, LeMan Kültür'ün çeşitli karikatür ve gençlik festivalleriyle de bulunduğu şehirlerin sosyo-kültel yapısına zenginlik kattığını dile getiriyor. 1994'te LeMan dergisinin alt katında açılan ve halen o günkü dekorasyonunu koruyan Beyoğlu'ndaki nostaljik şube, ilk açıldığı haliyle halen bir müze havasında hizmet veriyor. Bu şubenin İstanbul'un kültür yaşamına büyük katkıları olduğunu ifade eden Şentürk, LeMan Kültür'lerin İstanbul'da da atağa geçeceğini ve Bağdat Caddesi, Nispetiye Caddesi, Bebek ve yeni Beyoğlu şubesiyle 10 ayrı şubeyle hizmet vereceğini de söyledi. Şirketin hedefi, 2013 yılında 50 şubeye ulaşmak.

SPESİYALLERİ 'TİMSAH BAYILDI' İLE 'BEZGİN BEKİR'

LeMan Kültür, menüsündeki 'Bezgin Bekir', 'Şansımı denemek istiyorum', 'Karışık ekonomik kriz tostu', 'Sen de mi Brütüs Salatası', 'Timsahın gözyaşları', 'Yahşi Batı Teksas Biftek', 'Dağ bayır baharatlı antrikot' ve 'Timsah bayıldı' gibi ilginç isimlere sahip yemeklerle dikkat çekiyor. Mönüdeki yemeklerin bazıları, LeMan'ın ünlü karakterleriyle aynı isimleri taşıyor. Yoğun olarak gençlerden oluşan bir müşteri profiline sahip olan mekan, her şubesinde 135 çeşit yemek ve 185 farklı içecek sunuyor.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

İstanbul Türkiye Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title