Haberler

    Lamborghini'den 910 Beygirlik Hibrid Spor: Asterion

    Hibrid otomobil denince genelde aklımıza Prius'lar geliyor ama Lamborghini yarı elektrikli spor modeli Asterion ile bu algıyı kırabilecek mi?Bu aralar tüm markalarda heyecanlı bir mücadele var. Dünyanın tükenmekte olan petrol kaynaklarını düşündükçe, otomotiv firmaları farklı çözümlere gitmeye çalışıyorlar.

    Hibrid otomobil denince genelde aklımıza Prius'lar geliyor ama Lamborghini yarı elektrikli spor modeli Asterion ile bu algıyı kırabilecek mi?

    Bu aralar tüm markalarda heyecanlı bir mücadele var. Dünyanın tükenmekte olan petrol kaynaklarını düşündükçe, otomotiv firmaları farklı çözümlere gitmeye çalışıyorlar. Elektrik motorlarından henüz istedikleri fiyat/performans verimini alamayan bazı markalar hibrid modelleri deniyor. Son örnekler arasında Peugeout'nun SUV konsept aracı Quartz ve Cadillac'ın ELR modeli bulunuyor.

    Ama Lamborghini bir araba yaptığında durup bir bakmak gerekir. Hele ki Asterion gibi yarı elektrikli, yarı benzinli hibrid bir model kesinlikle ilgiyi hakeder. Paris Motor Show'da ortaya çıkan Asterion modeli, bir hibrid spor arabanın nasıl yapılması gerektiğine dair çıtayı belirleyen bir araba olmuş.

    Arabanın tam adı "Lamborghini Asterion LPI 910-4", bu isim içindeki LPI'nin açılımı "longitudinale posteriore ibrido" yani ortadan motor yerleşimi anlamına geliyor. İsimdeki 910 rakamı aracın müthiş 910 beygirlik gücüne işaret ediyor, 4 rakamı ise dört teker çekişi gösteriyor. Asterion'un 610 beygirlik V-10 benzin motoru aracın ortasında duruyor ve 300 beygire denk güç sağlayan iki elektrikli motoru ise ön tekerleklere bağlı.

    Lamborghini Asterion isterseniz sadece elektrikli motorlarla gidebiliyor, bu durumda 50 kilometre mesafeye ve sınırlı hıza sahip. Ama performans istiyorsanız iki motoru birden kullanarak 3 saniyede saatte 100 kilometre hıza çıkabiliyor ve maksimum 320 kilometre hıza erişebiliyorsunuz. Araç minimum karbon salınımı ile de çevreye az zarar veriyor.

    Asterion'un ismi de manalı, mitolojideki yarı-insan, yarı-boğa Minotaur'un diğer söylenişi. Yani aynı ismini aldığı yaratık gibi hibrid bir araç. Ama seri üretime girip girmeyeceği henüz belli değil. Siz beklerken seri üretime girmeyecek başka bir süper otomobil olan Nissan 2020 GT-R Gran Turismo modeline bakabilirsiniz.

    The post Lamborghini'den 910 Beygirlik Hibrid Spor: Asterion appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Cadillac Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title