Haberler

Kütahya'da Tarım Sigortaları Konferansı

Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 2014 yılı İl Yayım Programı çalışmaları kapsamında Tarsim Bölge Koordinatörlüğü işbirliği ile organize edilen TARSİM-Tarım Sigortaları Havuzu hakkında bilgilendirme toplantısı Ziraat Odaları, Tarımsal Örgütler, Kütahya merkeze bağlı köy muhtarları ve çiftçilerin katılımı ile İl Özel İdare Encümen Salonu'nda yapıldı.

Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 2014 yılı İl Yayım Programı çalışmaları kapsamında Tarsim Bölge Koordinatörlüğü işbirliği ile organize edilen TARSİM- Tarım Sigortaları Havuzu hakkında bilgilendirme toplantısı Ziraat Odaları, Tarımsal Örgütler, Kütahya merkeze bağlı köy muhtarları ve çiftçilerin katılımı ile İl Özel İdare Encümen Salonu'nda yapıldı.

Düzenlenen toplantıda tarım sigortalarının günümüzde çok önemli hale geldiğinden bahsedilerek, tarım sektörünün artık dünyada üretimden yatırıma vazgeçilmez stratejik bir sektör haline geldiği belirtilmiş, gelişen Türkiye'de de önemli bir yapı taşı, kalkınma sürecinin de vazgeçilmez bir parçası olduğu ifade edildi.

Tarımsal üretimin sürdürebilirliğini etkileyen nedenlerin başında, üreticilerin doğal afetler yüzünden yaşadıkları gelir kayıplarının desteklenmemesi durumunda tarımdan kopuş, yeni gelir kaynaklarına yöneliş ve şehirlere göç şeklinde başladığı belirtilerek, tarımsal üreticilerin karşılaşabilecekleri riskler karşısında yaptıracakları tarım sigortasına küçük miktarlarda ödeyecekleri primler sayesinde teminat altına alabilecekleri vurgulandı.

Tarımsal üretimde risklere karşı TARSİM olarak üreticinin yanında olunduğunun altı çizilen toplantıda Tarsim Bölge Koordinatörü Ali Taşdemir ve ekibi eğitimci olarak katılmışlar, kapsamı genişleyen tarım sigortaları paketleri hakkında sunum yaptı.

Taşdemir, "Ülkemizde 1957 yılında özel sigorta şirketleri tarafından yapılmaya başlayan tarım sigortaları 2005 yılından itibaren tarım sektörünü tehdit eden risklerin teminat altına alınabilmesi amacıyla çıkarılan 'Tarım Sigortaları Kanunu' gereğince devlet prim desteği olan sigorta sistemine dönüşmüştür. İlimizde son üç yılda bitkisel üretimde 1.122.275 TL, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta 1.159.805 TL tazminat ödemesi gerçekleşmiştir" dedi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tarım Sigortaları Havuzu Ali Taşdemir Türkiye Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title