Haberler

"Kuşbaz" Fotoğrafları Sergileniyor

İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi fotoğrafçılarının Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde çektiği "kuşbaz" fotoğrafları, Cemal Reşit Rey fuaye alanında 6 20 Aralık arasında görülebilecek

İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi fotoğrafçılarının Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde çektiği kuşbaz fotoğrafları, Cemal Reşit Rey fuaye alanında 6-20 Aralık arasında sergilenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Battal Kaya, Ümran İnceoğlu, Ural Urgunlu, Elçin Gökdepe, Sema Doğrusöz Hür, Murat Pulat, Elif Durhan, Tolga Erbilgin ve Nurşen Şahin'in fotoğraflarından oluşan serginin açılışı, 6 Aralık'ta yapılacak.

Ayrıca, kuşbazlık üzerine Atatürk Kitaplığı'nda 7 Aralık'ta düzenlenecek panele, Prof. Dr. Türker Savaş, Muammer Vurkun, Başaran Ahmet Tayyar, Mehmet Delen ve Murat Pulat katılacak.

Bu arada, sergiye ev sahipliği yapan İBB Kültür Müdürlüğü, sergiyi kitaplaştırdı. Önsözünü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yazdığı kitabın takdim bölümünde ise Murat Pulat şunları paylaştı:

"Projeye konu olan 'kuşbazlar', az önce önünden geçerken uğrayıp bir fincan kahve içtiğiniz kafede size servis yapan garson, üniversitedeki kızınızın hocası, düğününüzde davul çalıp size 'en kötü günümüz böyle olsun' dedirten müzisyen, deniz kenarında gece yürüyüşü yaparken size çekirdek ya da taze badem satan seyyar satıcı, lise yıllarınızdaki sıra arkadaşınız ya da firmasında çalıştığınız patronunuzdan başkası değil." - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Ümran İnceoğlu Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title