Haberler

Kuşadası'nda Gaziler Günü Etkinlikleri

19 Eylül Gaziler Günü, Kuşadası'nda çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

19 Eylül Gaziler Günü, Kuşadası'nda çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği tarafından, Kuşadası Belediyesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirilen etkinliğe, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Kuşadası Garnizon Komutanı Ferhat Aslan'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir vatandaş topluluğu, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kuşadası Belediyesi Şehitler ve Gaziler Parkı'nda gerçekleştirilen Gaziler Günü kutlamasının açılış konuşmasını Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Sezginer yaptı. Daha sonra Şırnak Gazisi Turhan Ataş, Kıbrıs Gazisi Ekrem Demirhan ve Kore Gazisi İsa Örgülü birer konuşma yaparak, duygu ve düşüncelerini Kuşadalılarla paylaştı ve etkinliğe katılanlara teşekkür etti. Etkinlikte bir konuşma yapan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan ise gazilerin anlamlı gününü kutladı.

BAŞKAN ALTUNGÜN'DEN DUYGU YÜKLÜ KONUŞMA

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise vatan ve bayrak için kendilerini siper eden gazilere minnet ve şükranlarını sunduğunu belirterek, "Bugün gaziler gününü kutluyoruz. Gün boyu gerçekleşen etkinlikle sürekli olarak dile getirdim, burada sizlere de ifade etmek istiyorum. Gaziler gününü kutlamak istiyorum ama dilim varmıyor. Çünkü son 3-4 ayda verdiğimiz şehit sayılarına baktığım zaman, kutlamaya dilim varmıyor. Dün yaşanan terörü, gencecik askerlerimize yapılan hain saldırıları ve verdiğimiz şehitleri gördüğüm zaman, bugün Tunceli'de Başsavcımıza yapılan hain saldırıyı duyduğum zaman dilim gaziler gününü kutlamaya varmıyor. Bu ülke birçok acıları yaşadı, birçok sıkıntıları gördü, birçok dertleri aştı, üstesinden geldi, bu terör belasının da üstesinden gelecektir. Ben bundan eminim. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazilerimizi saygı ve minnetle anarken, tüm şehitlerimize de tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Hepsinin ruhları şad olsun. İnanıyorum ve yürekten ifade ediyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır " diye konuştu.

ASKERE UĞURLAMA CANLANDIRILDI

Kuşadası Belediyesi Şehitler ve Gaziler Parkı'ndaki gaziler günü etkinlikleri daha sonra Türk Halk Müziği korosu ile devam etti. Ardından, Türk Anneler Derneği üyeleri, asker uğurlama isimli tiyatro gösterisini sahneye koydu. Son olarak çeşitli folklor gösterileri gerçekleştirilirken, tüm etkinlikler izleyenlerden büyük alkış aldı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdal Sezginer Ferhat Aslan Kuşadası Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title