Haberler

Kuş yemi "akdarı"yı kuşlardan korumak nöbet için tutuyorlar

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki çiftçiler, yetiştirdikleri ve kuş yemi olarak kullanılan akdarıyı kuşlardan korumak için nöbet tutuyor.

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki çiftçiler, yetiştirdikleri ve kuş yemi olarak kullanılan akdarıyı kuşlardan korumak için nöbet tutuyor.

Beyoğlu Mahallesi ve Gavur Gölü mevkisindeki çiftçiler, yıl boyunca emek verip yetiştirdikleri akdarıyı kuşların yememesi için büyük uğraş veriyor.

Günün erken saatlerinde tarlalarının yolunu tutan çiftçiler, günün ağarmasıyla bahçelerine gelen kuşların kovmaya başlıyor.

Tarlalara kuşların korkabileceği düzenekler kuran, havada torpil patlatarak ve ses çıkaran çiftçiler, öğlen saatlerine kadar kuşları tarlalarından uzaklaştırmak için uğraşıyor.

Çiftçilerden İsmet Oğul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akdarının 110 günde yetiştiğini söyledi.

Yetiştirdikleri akdarının kuş yemi olarak Türkiye'nin birçok kentine yollandığını ifade eden Oğul, "Darı, süt firiği olduktan sonra yani hasattan 45 öncesinde nöbetimiz başlıyor. Kuşlar için yetiştirdiğimiz bu kuş yemini beklemezsek eğer kuşlar yarısını yiyor." dedi.

Bayram Oğul da "Sabah namazını gerekirse tarlada kılıyoruz ve hava aydınlanınca nöbetimiz başlıyor, öğlen saatlerine kadar sürüyor. Bulunduğumuz Beyoğlu Mahallesi'ndeki çiftçiler, 6 bin dönümü aşkın arazide akdarı ekimi yapıyor. Her tarlada nöbetçi var. Akdarının kilosu 2,5 liradan satılıyor. Kuş yemlerini kuşlardan korumaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Bünyamin Çakmak ise emekli olduktan sonra çiftçilikle uğraştığını dile getirerek "Akdarı üretiyorum. Akdarı ekili tarlamı kuşlardan korumak için sabah namazı gelip nöbet tutuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kahramanmaraş Türkoğlu Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title