Haberler

Kuruyan "Kuru göl" su tuttu, giden turnalar geri döndü

Güncelleme:

Kuruyan "Kuru göl" su tuttu, giden turnalar geri döndü Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan Kurugöl, geçtiğimiz yıl kuralık nedeni ile yok olma tehdidi yaşarken bu yıl yeniden su tutarak göçmen kuşlara ev sahipliği yaptı Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan Kurugöl, geçtiğimiz yıl kuralık nedeni ile...

Kuruyan "Kuru göl" su tuttu, giden turnalar geri döndü

Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan Kurugöl, geçtiğimiz yıl kuralık nedeni ile yok olma tehdidi yaşarken bu yıl yeniden su tutarak göçmen kuşlara ev sahipliği yaptı

SİVAS - Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan Kurugöl, geçtiğimiz yıl kuralık nedeni ile yok olma tehdidi yaşarken bu yıl yeniden su tutarak göçmen kuşlara ev sahipliği yaptı.

Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan kuş gölü yaklaşık bir asır önce kurumaya başladı. Göl kurumaya başlayınca yanı başındaki köylüler farklı su kaynaklarına yakın olabilmek için taşınmak zorunda kaldı. Gölden yaklaşık 5 kilometre uzaklığa taşınıp yeni bir köy kuran köy sakinleri, yeni köylerine de "Kurugöl" ismini verdi. Gölün adı da "kurugöl" olarak kaldı. Her geçen gün biraz daha kuruyan göl geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık nedeniyle tamamen kuruma noktasına gelmişti. Gölün her yıl ev sahipliği yaptığı bir çok kuş türü göle uğramadı. Bu durum en çok Kurugöl sakinlerini üzdü. Göl bu yıl içerisinde SİT alanı ilan edilerek koruma altına alındı.

Karların erimesi ile Kurugöl yeniden su tuttu. Göldeki su seviyesi son yılların en üst seviyesine ulaştı. Gölün su tutması ile birlikte doğal misafirleri de geri döndü. Gölün ilk gelen misafirleri turnalar oldu. Gölde konaklayan turnalar havadan görüntülendi. Su toplayan gölde, sarı sazlıklar ve öbek öbek oluşan göletler görsel bir ziyafet sundu.

Köy sakinlerinden Mustafa Özen, geçtiğimiz yıl tamamen kuruyan gölün bu yıl su tuttuğunu belirtip, "Gölümüz bir kuş cennetidir. Çok farklı kuş türlerini barındırır. En çok turnalar uğrar. Kaz, ördek ve leylek gibi birçok türe ev sahipliği yapar. Gölümüz geçtiğimiz yıl kuraklık nedeni ile kurumuştu. Bu yıl yine su tuttu" dedi.

Haşim Öner ise,"Gölümüz koruma altına alındı. Geçtiğimiz yıl kuraklık yaşamıştık. Ancak bu yıl gölümüzün su seviyesi güzel" dedi.

Köy Muhtarı Erkan Özen gölün koruma altına alınmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirip, "Devletimiz gölümüzü koruma altına aldı. Artık bilinçsiz avcılar gölümüze gelip kuşları avlayamayacak. Gölümüz bu yıl su da tuttu. Artık bu türler gölümüzde doğal ortamlarında daha rahat hayat sürebilecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurugöl Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title