Haberler

"Kürtçe Şarkı Söylemediği İçin Oğlumu Öldüren Bulunsun"

Mersin'de 1.5 yıl önce Kürtçe şarkı söylemediği için öldürülen sanatçı 38 yaşındaki Sarp Öztürk'ün babası ve annesi, firarda olan cinayet şüphelisi 35 yaşındaki Metin Baydar'ın henüz yakalanamamasına tepki gösterdi.

Mersin'de 1.5 yıl önce Kürtçe şarkı söylemediği için öldürülen sanatçı 38 yaşındaki Sarp Öztürk'ün babası ve annesi, firarda olan cinayet şüphelisi 35 yaşındaki Metin Baydar'ın henüz yakalanamamasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım isteyen aile, "Oğlumuzun katilini bulun artık" diye konuştu.

Mersin'de 17 Aralık 2010 tarihinde Kürtçe şarkı söylemediği için öldürülen Kayserili sanatçı Sarp Öztürk'ün, Sarıoğlan İlçesi'ne bağlı Karaözü Beldesi'nde oturan babası 64 yaşındaki İhsan Öztürk ile üvey annesi 46 yaşındaki Fatma Öztürk, aranan Sarp Öztürk'ün bir an önce yakalanmasını istedi. Mersin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi 'nde bir süre önce olayla ilgili görülen davada, mahkeme heyetinin, Sarp Öztürk'ü öldürdüğü iddia edilen firari sanık Baydar'a yardım ettiği öne sürülen arkadaşları 38 yaşındaki Şeref Polad'a 17 yıl 9 ay, 33 yaşındaki Halil Önder'e ise, 3 yıl hapis cezası verdiğini belirten baba İhsan Öztürk, firarda olan cinayet şüphelisi Metin Baydar'ın gıyabında yargılamakazıra tepki gösterdi.

İçişleri Bakanlığı'nın, Kuzey Irak'a kaçtığı iddia edilen sanık için Mersin Emniyet Müdürlüğünce 'Özel ekip kurulması yönündeki talebe henüz yanıt verdiğini belirten baba İhsan Öztürk, şunları söyledi:

"Mersin Emniyeti yetkilileri, firardaki sanığın yakalanması için özel ekip talep etmiş. İki bakan değişti ancak bir sonuç elde edememişler. Bunun yanında ocak ayında konuyla ilgili olarak TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na da çağrıldık ve derdimizi anlattık. Aradan 5 ay geçti, oradan da henüz bir sonuç alamadık. İçimiz yanıyor. Artık tek umudumuz hemşerimiz olan Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül. Ondan yardım istiyoruz. Bize yardım etsin ve sesimizi duysun. Ben bu yüzyılda firari bir sanığın yakalanmasının zor olduğunu düşünmüyorum. Şu an 2011 kayıtlarında Mersin'de tek firari şüpheli Metin Baydır. Buradan Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanım tek ümidim sizsiniz. Rica ediyorum, artık yakalansın." - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Gül İhsan Öztürk Sarıoğlan Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title