Haberler

Küresel Isınma Van'ın da İçme Suyunu Etkiledi

Van Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletme Müdürü Birol Duman, Küresel Isınma Nedeniyle Van'ın İçme Suyunu Sağlayan Mejingir Suyunda 40 Santimetrelik Bir Düşüş Meydana Geldiğini Belirterek Vatandaşların İçme Suyunu Tarla ve Bahçelerinde Kullanmaları Konusunda Çağrıda Bulundu.

Van Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletme Müdürü Birol Duman, küresel ısınma nedeniyle Van'ın içme suyunu sağlayan Mejingir suyunda 40 santimetrelik bir düşüş meydana geldiğini belirterek vatandaşların içme suyunu tarla ve bahçelerinde kullanmaları konusunda çağrıda bulundu.

Küresel ısınmanın tehdidi ile Türkiye'de birçok il susuzlukla savaşırken, Van'ın içme suyunda da düşüş meydana geldiği bildirildi. Konu ile ilgili İHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Birol Duman, vatandaşların sularını daha dikkatli kullanmaları gerektiği konusunda çağrıda bulundu. Mejingir kaynağından saniyede ortalama 2 bin ila 2 bin 200 litre arası suyun geldiğini belirten Duman, kentte sadece içme suyu ve temizlikte kullanılmak üzere 1 milyon 100 bin kişiye yetecek kadar suyun bulunduğunu kaydetti. Bir kişiye günde 200 litre suyun yettiğini anlatan Duman, "Gürpınar ilçesinin Yukarı Kaymaz köyüne bıraktığımız ölçüm aletinde Mejingir suyunda geçen yıllara nazaran 40 santimetrelik bir düşüş meydana geldiğini belirledik. Yeraltı kaynaklarımızda da aynı azalma gözükmektedir. Küresel ısınma tehdidi kentimizde diğer illerimiz gibi olmasa da bizi de etkilemektedir. Şuan kısa vadede herhangi bir sıkıntı bulunmasa da uzun vadede büyük sıkıntılar doğurabilir. Biz bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için ek su kaynakları temin etmekteyiz. Burada her bireye büyük görevler düşmektedir. Herkesin kullandığı suya dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle vatandaşlarımızın içme suyunu bahçe, tarlalarında kullanmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

(SER-MET-Y)

26.07.2007 17:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title