Haberler

Varlık Aylık Edebiyat ve Kültür Dergisi Sayı: 1257 Kitabı

Varlık Aylık Edebiyat ve Kültür Dergisi Sayı: 1257 Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Varlık Aylık Edebiyat ve Kültür Dergisi Sayı: 1257 Kitabı kitabının kısa özeti.

İçindekiler; Dosya: " Ataol Behramoğlu'nun Şiiri: Poetik Natüralizm ve Hümanist Toplumculuk" - Yücel Kayıran, Sina Akyol, Mustafa Günay, Yaşar Güneş- Edebiyat Gündemi: "Ölüm Yıldönümünde Hulki Aktunç" -İbrahim Yıldırım, Hüseyin Alemdar-Yazılar: İntihar: Bir Muamma, Bir Hayret, Bir Hayat -Hasan Bülent Kahraman- Yaşar Kemal'den Bir Pasajın Analizi-Leyla Burcu Dündar-Balıkçı'ya Merhaba -Mustafa Şerif Onaran-Bir 'Simurg Ağacı' Olarak Ömer Erdem Şiiri -Haydar Ergülen- Cehalet, Kötü Niyet ve Habaset: Bir Enis Akın Klasiği-Hilmi Yavuz-"Muhafazakâr Sanat" ve Ötesi -Erendiz Atasü- Feridun Andaç ile Söyleşi -Banu Özyürek- Militarizmin Tuzağı Olarak Siyasi Şiddet III -Ömer Faruk- Çağdaş Güney Afrika Şiirinde Cinsel Şiddet Olgusu -İlyas Tunç- Çeviri Şiirleri -Tozan Alkan- Şiirin İkizi -Georg Trakl - Salih Aydemir- Yeni Şiirler Arasında -Enver Ercan- Yeni Öyküler Arasında-Hatice Meryem-Şiir: -Tuğrul Tanyol, Arife Kalender, Levent Karataş, Ece Ürkmez, Emel Kaya, Emre Polat-Öykü: -Ahmet Emre, Mesut Barış Övün-Varlık Kitaplığı: "Üstat ile Margarita" -Mihail Bulgakov, Erdem Erinç- Kuzeye Göç Mevsimi -Tayep Salih, Tevfik Kalkan- Yetişkinler Ejderhalardan Neden Korkar? -İshak Reyna, Mehmet Erkurt- Özgürlük Kampı -Ferhan Şaylıman,Talât S. Halman- "Aşk Dediğin Haram Olur" -Sezai Sarıoğlu, Ahmet Telli- Defne Ağacı ve Orman Kardeşliği-Ömer Faruk, Ferma Lekesizalın- Entelektüel Anlatıyı mı Savunuyorum?-Mehmet Rifat, Korkut Erdur- İnsan Yazdığı Şeydir -Mukadder Özgeç, Selda Uygur- Kün -Celal Soycan, Yavuz Özdem- Ali Püsküllüoğlu: Bir Dil Hazinedarı-Safa Tekeli-Şiir Günlüğü -Gültekin Emre- Yeni Yayınlar -Reyhan Koçyiğit-Şimdi Haberler-Gülce Başer-Varlık bu ay da Anlar/Zamanlar, Günler Geçer, Boş Zamanlar, Çevirdim Dilim Yandı, Yeni İmzalar, Şiir Günlüğü köşeleri, Semih Poroy'un çizimleri ve son çıkan kitapların tanıtıldığı Varlık Kitaplığı bölümüyle okurlarıyla buluşuyor.

Yazar: Kolektif

Yayınevi: Varlık Yayınları / Dergiler

ISBN: 2880000072829

Boyut: 20.0x28.0

Sayfa Sayısı: 112

Basım Yılı: Haziran 2012

Cilt Durumu: Ciltsiz

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Ataol Behramoğlu Yücel Kayıran Hilmi Yavuz Sina Akyol Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title