Haberler

Ünlü Yazar'dan Çarpıcı Sözler; "Toplum Cinselliği Bilmiyor"

Güncelleme:

Son romanı Kırlangıç Çığılığı ile yine En Çok Satan Yazar ünvanına sahip olan Ahmet Ümit, Best FM'de Ufuk Karcı'nın konuğu oldu.

Ümit, romanına da konu olan cinsel istismar ve taciz konularının altında yatan nedenlere bakılması gerektiğini söyledi.

Ahmet Ümit; "Linç edelim, hadım edelim, hapislere atalım. Peki yapalım. Ne fark edecek ? Bunun altında ne var ? Yetişkin bir insan, bir çocuğu nasıl taciz eder ? Bu sorunun cevabını vermek lazım. Çocuk şefkat beklerken, şehvet duyan yetilşkinler.. Roman'da konuşmaya çalıştığım biraz da bu." Dedi.

Ahmet Ümit, toplumun cinselliği şiddet aracı olarak kullandığını vurgularken; "Toplum cinselliği bilmiyor, konuşmuyor. Cinselliğini doğru yaşamayanda psikolojik problemler oluyor.Aileler çocukları ile bunu konuşmalı.Bu bir tabu olmamalı. Biz bu konuları konuşamıyoruz. Çocuklarımız, vücutlarını tanımalı. Onlara, 'Bak bedenin özel. Kimse dokunmamalı' demeyi bilmeliyiz. Yapmadığımız, konuşmadığımız ve öğrenmediğimiz sürece; tacizleri ve pedefoliyi konuşuruz." Dedi.

AHMET ÜMİT KİMDİR?

Ünlü yazar Ahmet Ümit kimdir? Birçok öyküsünden esinlenilerek dizi ve filmler çekilen Ahmet Ümit nerede ve ne zaman dünyaya geldi?

Ahmet Ümit, 1960 yılında Gaziantep'te doğmuştur. Babası kilim tüccarı, annesi terzi olan Ahmet Ümit'in kendinden büyük 6 kardeşi vardır. Liseyi Gaziantep Atatürk Lisesi'nde okudu. Liseyi Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bitirdi.

1979 yılında İstanbul'a gelerek Marmara Üniversitesi'nin Kamu Yönetimi bölümünde okumaya başladı. Üniversite öğrencisi iken 1981 yılında Vildan Hanım ile tanıştı ve evlendi. 1982'de düzenlenen "Anayasaya Hayır" kampanyasında aktif rol aldı. Türkiye'de askeri rejimin olduğu o dönemlerde Ahmet Ümit askeri rejime karşı mücadele eden sol bir örgütün içerisindedir. 82 Anayasası'na karşı duvarlara afişler yapıştırırlar. Ve Ümit'in birkaç arkadaşı yakalanır. O da operasyon hakkında bir rapor yazar. İşte o raporla aslında ilk hikayesini yazmıştır. O hikaye Prag'da 40 ayrı dilde yayınlanan Barış ve Sosyalizm Sorunları Dergisi'nde yayınlanır. Ve böylece Ümit'in ilk hikayesi 40 ayrı dilde yayınlanmış olur. 1983 yılında Üniversiteden mezun oldu.

Türkiye Komünist Partisine (TKP) üye oldu. 1985 yılında parti tarafından Moskova'ya gönderilerek 1986 yılına kadar Moskova Sosyal Bilimler Akademisi'nde eğitim gördü.

Moskova'da iken şiir yazmaya başladı. Daha sonra 1998 yılında yazdığı "Kar Kokusu" adlı romanı, bu dönemde yaşandıklarından izler taşır.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Gaziantep Türkiye Moskova Kültür Sanat Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title