Haberler

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Başlıyor

Güncelleme:

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, 24. kez düzenleniyor. Festival, Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle bu yıl 100 ülkeden kültür ve sanat elçilerini ağırlayacak. Festivalde çeşitli etkinlikler, sergiler ve konserler yer alacak.

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 24'üncü kez kapılarını açıyor. 26 Temmuz ? 5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivale Cumhuriyet'in 100'üncü yılı nedeniyle bu yıl 100 ülkeden kültür ve sanat elçileri katılacak.

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yıl farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Cumhuriyet'in 100'üncü yıl kutlamaları kapsamına alınan festivale 100 ülkeden kültür ve sanat elçisi katılıyor. Uluslararası Heykel Sempozyumu, Uluslararası Fotoğraf Yarışması, Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması, Uluslararası El Sanatları Çalıştayı, Uluslararası Çocuk El Sanatları Atölyesi ve Uluslararası Kukla Sergisi gibi dünyanın dört bir köşesinden 1550 kültü ve sanat elçisinin katılımıyla gerçekleşecek.

'UNESCO 2023 AŞIK VEYSEL YILI'

Festivalde bu yıl 'UNESCO 2023 Aşık Veysel Yılı' kapsamında '100 Mızraplı Aşık' adıyla özel bir gösterime yer verilecek. Halk Konserleri bölümünde ise bu yıl İrem Derici, Ekin Uzunlar, Koray Avcı, Kaan Sekban ve Yaşar sahne alacak. 6 Şubat depremlerinde grup üyelerini ve çok sayıda yakınını kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu'da 'Büyükçekmece Sesimizi Duydu' adını verdikleri özel bir konser verecek.

Bu yıl da Festival Komitesi'nce belirlenen Kültür ' Sanat dalında 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' Melek Baykal'a, Yaşam Boyu Onur Ödülü 'Tamer Levent'e verilecek. Basın dalında ise 'Başarı Ödülü' Timur Soykan'a, 'Basın Onur Ödülü' ise Fikret Bila'ya verilecek.

ÇEŞİTLİ SERGİLER SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

Uluslararası Güler Ertan Fotoğraf Yarışması Sergisi, Koleksiyoner Cem Üsküp, Haluk Perk ve Dr. Ahmet Akif'in 'Uzakta Kesilir Sesin' antika eserler sergisi, Tenzile Güler'in 'Nazif'in Düğmeleri' sergisi, Okay Temiz'in 'Ritmin 100'ü Sergisi', Uluslararası Heykel Sempozyumu Sergisi, Uluslararası El Sanatları Sergisi ve Atölye Bayramı ve Fikret Doğan'ın 'Ardıç'ın Gizemi' sergisi sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Büyükçekmece Kültür Ve Sanat Festivali Büyükçekmece İstanbul Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı? Dabke dansı nedir, dabke dansı yasak mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title