Haberler

Türkiye'nin ilk tropik Uğur Böceği bahçesi Gaziantep'te

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk tropik Uğur Böceği bahçesi Gaziantep'te Türkiye'nin ilk Tropik Uğur Böceği Bahçesi'ni Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nda düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türkiye'nin ilk tropik Uğur Böceği bahçesi Gaziantep'te

GAZİANTEP - Türkiye'nin ilk Tropik Uğur Böceği Bahçesi'ni Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nda düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yaprak bitleri ve koşnillere karşı biyolojik mücadelede kullanılan ve taşıdığı doğal deseniyle beğeni toplayan uğur böceklerinin vatandaşların yakından tanımasını sağlayacak Tropik Uğur Böceği Bahçesi'nde, içinde barındırdığı 3 türü ve bu türe ait 7 sınıf uğur böceği sergilenecek. Üretimi sürecek uğur böcekleri tanıtım ve sergilemeye ek olarak bitkilerin korunmasında biyolojik mücadelede kullanılacak. Törende konuşan Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, " Türkiye'de bir ilk, dünyada da hiçbir doğal yaşam parkında olmayan biyolojik mücadeleyle büyük önem taşıyan Uğur böceği tropik bahçesini bugün açıyoruz. Tüm canlılara değer verdiğimiz gibi diğer hayvanlarında nesillerini koruyarak türlerin devam etmesini sağlamaktayız. Bugün burada açacağımız Uğur böceği tropik bahçesi Avrupa'da ve dünyada olmayan türün devamlılığı için çok önemli. Bahçemizde 3 türden 7 sınıf uğur böceği sergilenecek" dedi. Bahçenin açılış törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, il protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşma yapan Başkan Fatma Şahin, 19 Mayıs'ın bir diriliş ve uyanış olduğunu ifade ederek, açılan bölümün uğur getirmesini dileyen Başkan Fatma Şahin, "Uğur böcekleri uğurunu bize getirecek 28 Mayısta Allahlın izniyle Türkiye yüzyılı başlayacak" ifadelerini kullandı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül'de konuşmasında Gençlere güvenini dile getirdi ve bayramlarını kutlayarak, "Doğaya her zaman sahip çıkmamız lazım, doğa bize emanet, çok iyi koruyarak bizden sonraki nesillere teslim etmemiz lazım. Bugün bu güzel çalışmalar için Başkan Fatma Şahin ve ekibini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Gaziantep Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title