Haberler

Trabzon'da Kültür Sanat

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), 2016-2017 sezonunun ikinci oyunu olan "Boş Odalar"ı sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), 2016-2017 sezonunun ikinci oyunu olan "Boş Odalar"ı sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Stanislav Stratiev'in yazdığı, Hüseyin Mevsim'in Türkçeye uyarladığı, Bilge Emin'in yönettiği, Fatih Topçuoğlu, Utku Ölmez, Selin Poyraz ve Elvan Tibukoğlu'nun rol aldığı oyunun ışık tasarımı Nihat Bahar, dekor ve kostüm tasarımı Nurullah Tuncer, müziği Çağrı Beklen ve koreografisi de Aslı Öztürk'e ait.

Yüzleşme, kendisiyle hesaplaşma ve anlamsız bir hayatın hikayesinin anlatıldığı oyunun konusu özetle şöyle:

"Aleks, her sabahki gibi kahvaltısını yapar ve bir anda, nedeni belli olmadan, sırtıyla duvarın düşmesine engel olur. Burada Yunan mitolojik kahramanı Atlas'a gönderme yapılır. Atlas, Olympos'a saldırdığı için Zeus tarafından gök kubbeyi omuzlarında taşımakla cezalandırılmıştır. Aleks de tıpkı Atlas gibi kararsızlık sonucu dünyayı sırtında taşımakla yükümlüdür. Artık eşi ve oğlu Vladimir ile gerçek bir ilişkisi kalmamıştır. Aleks'in manevi boşluğu, 'Jean Paul Sartre' adlı bir hırsız tarafından anlamlandırılmış olsa da sonunda onun da tıpkı Aleks gibi sıradan 'kayıp bir ruh' olduğu anlaşılır."

Oyun, bugün, yarın ve 4 Mart Cumartesi günü seyirciyle buluşacak.

"Define adası" çocukların beğenisine sunulacak

Trabzon Devlet Tiyatrosu, sezonun ilk çocuk oyunu "Define Adası"nı küçük izleyicilerin beğenisine sunacak.

Robert Louis Stevenson'un yazdığı, Berna Kılınçer ve Kerim Değermenci'nin Türkçeye çevirdiği oyunun yönetmenliğini Muzaffer Kırıkkalp üstleniyor.

Dekoru Cenk Oral, kostümleri Özge Akarsu, ışık tasarımı Nihat Bahar'a ait iki perdelik oyunun müziklerini Yusuf Yalçın hazırladı.

Kukla tasarımı ve uygulaması Ayten Öğütcü tarafından yapılan oyunda, Selin Poyraz, Ahmet Uzuner, Mahir Elvan, Gürkan Erarslan, Elvan Tibukoğlu, Bilal Hüseyinoğlu, İsmet Yanıkoğlu, Merve Soyalp, Aykut Güner, Dilek Albayrak, Kader Sarı ve Vural Özcelep rol alıyor.

Eserde, efsanevi korsan kaptan Flint'in sakladığı define haritasını bulan Jim Hawkins ve haritayı ele geçirmek için onun peşine düşen uzun John Silver ve kaptan Flint'in eski tayfalarının hikayesi anlatılıyor.

Oyun, 5 Mart Pazar günü saat 13.30'da Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde izleyici ile buluşacak.

Solo konseri

Anadolu müziğini batı enstrümanlarıyla birlikte kullanan Ahmet Aslan, Trabzon'da müzikseverlerle buluşacak.

Konser, 5 Mart Cumartesi günü saat 19.30'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hüseyin Mevsim Aslı Öztürk Trabzon Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title