Haberler

Salon'da Tiyatrolu Pazartesiler

Güncelleme:

Sahnesinde farklı sanat dallarına yer veren Salon'da tiyatrolu Pazartesiler devam ediyor.

Aslıhan Erguvan'ın yazdığı ve yönettiği Lulabay: Bir Cihangir Hikayesi, 11 ve 18 Mart Pazartesi günleri Salon'da olacak. Yiğit Sertdemir'in, Yaman Ömer Erzurumlu ile birlikte yönettiği ve Aslı Can Kortan ile oynadığı Altıdan Sonra Tiyatro'nun Karabahtlı Kardeşlerin Bitmeyen Şen Gösterisi ise 25 Mart Pazartesi akşamı saat 20.30'da sahnelenecek.

Salon programına yeni eklenen bir tiyatro oyunu da yakında seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Pierre Rivière isimli genç çiftçinin annesini, kız kardeşini ve erkek kardeşini öldürdükten sonra hücresinde bu cinayetleri nasıl ve neden işlediğini anlattığı metne dayanan Ben, Pierre Rivière… oyunu, 1 ve 8 Nisan Pazartesi günleri sahnelenecek.

LULABAY: BİR CİHANGİR HİKAYESİ

11, 18 Mart Pazartesi, saat 20.30

Pangar'ın prodüksiyon desteği verdiği, oyuncu Aslıhan Erguvan'ın yazdığı, yönettiği ve dramaturjisini yaptığı Lulabay: Bir Cihangir Hikayesi oyununda, ruh ve bedenin yer değiştirmesi, evi olanlar ve evi olmayanlar, dış dünyaya direnen iç dünya, kendini gizleme ama becerememe, iki arada bir derede kalmış aşk ve bu gelgitte kaybolan sokak çocuğu ile ev kedisinin öyküsünü özgün bir üslupla anlatılıyor. 2011 yılında ilk yönetmenlik deneyimi olan Tilt adlı oyunu sahneye koyan sanatçı, eğitim için gittiği Londra'da Max Hohen'in yönettiği ve Arcola Theatre'da sahnelenen Queen of Spades'in yardımcı yönetmenliğini üstlendi. Murat Daltaban, Mehmet Ergen, Işıl Kasapoğlu ve Zeynep Günsur gibi sanatçılarla çalışan Aslıhan Erguvan'ın geçtiğimiz yıl 18. Istanbul Tiyatro Festivali'nde prömiyerini yaptığı Lulabay: Bir Cihangir Hikâyesi oyunu, 11 ve 18 Mart Pazartesi günleri saat 20.30'da Salon'da sahnelenecek. Oyunun biletleri 30 TL (oturmalı-numarasız) ve 20 TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

KARABAHTLI KARDEŞLERİN BİTMEYEN ŞEN GÖSTERİSİ

25 Mart Pazartesi, saat 20.30

Bin bir renkli kostümler, türlü tuhaf masklarla çeşit çeşit kuklalar, şarkılarla danslarla, bir şenlik, iki bahtıkara, üç çalgıcı Salon sahnesinde eğlenceli anlar yaşatacak. Oyunun yazarı Yiğit Sertdemir'in, Yaman Ömer Erzurumlu ile birlikte yönettiği ve Aslı Can Kortan ile oynadığı Altıdan Sonra Tiyatro'nun Karabahtlı Kardeşlerin Bitmeyen Şen Gösterisi, 25 Mart Pazartesi akşamı saat 20.30 sahnelenecek. Oyunun, maske ve kukla tasarımı Candan Seda Balaban, dekor ve kostüm tasarımı Gamze Kuş, müzikleri Onur Kahraman, Erhan Yürük, Cem Uçan, Büşra Yalçınöz ve ışık tasarımı İsmail Sağır'a ait. Orkestrada ise Erhan Yürük, Cem Uçan, Onur Sarıgül, Büşra Yalçınöz ve Murat Kapu yer alıyor. Oyunun biletleri 30 TL (oturmalı-numarasız) ve 20 TL (öğrenci).

BEN, PIERRE RIVIÈRE…

1, 8 Nisan Pazartesi, saat 20.30

Salon programına yeni eklenen bir tiyatro oyunu da yakında Salon seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Seyyar Sahne, tiyatro severleri, annesini, kız kardeşini ve erkek kardeşini öldürdükten sonra hücresinde bu cinayetleri nasıl ve neden işlediğini anlatan bir metin bırakan Pierre Rivière'in hikâyesine davet ediyor. Michel Foucault ve arkadaşlarının adliye arşivlerinden tekrar gün yüzüne çıkardıkları metinlerden hareketle yazılan Ben, Pierre Rivière… isimli oyunun yönetmenliğini Celal Mordeniz üstlenirken, Pierre Rivière'i Erdem Şenocak canlandırıyor. Oyunun metnini düzenleyen Oğuz Arıcı aynı zamanda reji danışmanlığını da üstleniyor. 1 ve 8 Nisan Pazartesi günleri Salon'da olacak Ben, Pierre Rivière… oyununun biletleri 35 TL (oturmalı-numarasız) ve 25 TL (öğrenci)'den satın alınabilir.

Salon Etkinliklerinin Biletleri Nerede?

Salon etkinliklerinin biletleri Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden temin edilebilir. Lale Kart sahipleri, biletlerini %25'e varan özel indirimlerle alabiliyor. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Salon gişesi Pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Yiğit Sertdemir Cem Uçan Cihangir Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title