Haberler

Palandöken'de Suni Kar Sistemli Yeni Pistler Açıldı

Güncelleme:

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Palandöken'de suni kar sistemleriyle donatılan yeni pistler törenle açıldı.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Palandöken'de bulunan Renaissance Polat Otel tarafından suni kar sistemleriyle donatılan yeni pistler törenle açıldı.

Gece kayağına olan ilgi ve son yıllarda karın az yağması nedeniyle kar kalınlığını artırmaya yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Palandöken'de 40 bin metreküp kapasiteli suni kar göleti ile 33 noktaya yeni suni kar makineleri yaptırıldı.

Otel önünde düzenlenen törene Vali Ahmet Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, iş adamı İbrahim Polat ile çok sayıda yerli ve yabancı turist katıldı.

Altıparmak, burada yaptığı konuşmada, Erzurum'un kış turizminde her geçen gün giderek büyüdüğünü söyledi.

Şehrin sadece kış turizmi ile anılmasının yanlış olduğunu, her alanda önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Altıparmak, şöyle konuştu:

" Erzurum'da kış turizmi gerçekten çok önemli bir noktaya ulaştı. Sadece gündüz değil gece kayağı yapmak ve Türkiye'nin en uzun pistlerine sahip olması nedeniyle her kesimin ilgi odağı oluyor. Uçaktan indikten 10 dakika sonra piste çıkma imkanı başka bir yerde yok. Erzurum'da bulunan Konaklı ve Palandöken kayak merkezleri Türkiye'nin göz bebeği. Bu nedenle ne kadar burayla övünürsek az. Palandöken ve Konaklı'nın kalitesini, güzelliğini anlatıp tanıttıkça buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin sayısı artacaktır."

İş adamı Polat da Erzurum'da yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Erzurum'u dünya markası yapmak için çalıştıklarını ifade eden Polat, "Umarım bizim yaptığımızı diğer işletmeler ve özel sektör de yapar. Çünkü Erzurum'a ne kadar yatırım yapsak azdır. Bu şehir bunu hak ediyor" diye konuştu.

Cirit atlarının kar üstünde yürüyüşü, meşaleli kayak gösterisi ve kar üstünde rafting gösterisinde ortaya renkli görüntüler çıktı.

Görüntü dökümü:

1- Erzurum Palandöken Kayak Merkezinde bir otelin pist açılışı yapaldı

2- Açılıştan görüntü

3- Konuşmalar

4- Detaylar

5- Işıklandırılan pistten Erzurum Cirit kulubünün inişi

6- Kar üzerinde raftın gösteri

7- Meşaleli kayak gösterisi

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Palandöken Erzurum Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title