Haberler

Menteşe Belediyesi'nin tiyatro ve robotik kodlama projeleri yıl sonu etkinlikleri ile sona erdi

Güncelleme:

Menteşe Belediyesi'nin tiyatro, yaratıcı drama ve robotik kodlama projeleri ile mobil oyun uygulamaları, Zeybek Sineması Ahmet Zeybek Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen yıl sonu etkinlikleri ile sona erdi. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş'ün de katıldığı etkinliklerde tiyatro gösterileri sahnelendi, robotik projeler tanıtıldı.

Menteşe Belediyesi'nin tiyatro, yaratıcı drama ve robotik kodlama projeleri ile mobil oyun uygulamaları, Zeybek Sineması Ahmet Zeybek Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen yıl sonu etkinlikleri ile sona erdi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş'ün de katıldığı yıl sonu etkinliklerinde tiyatro gösterileri sahnelendi, robotik projeler tanıtıldı. Etkinlikle Menteşe Dynamics takımının robotik projelerini tek tek inceleyen Başkan Gümüş, şunları kaydetti:

"Hem tiyatromuzda hem de robotik kodlama merkezimizde gençler ve çocuklar bir yıl boyunca harika bir eğitim aldı. Tiyatro eğitmenlerimiz gerek yaratıcı drama gerekse diksiyon eğitimleriyle yüzlerce kursiyerimizle dolu dolu bir yıl geçirdi. Robotik Kodlama Merkezi'mizde de 40 kursiyerimiz sene boyunca üç boyutlu yazıcı kullanımı, robot yapımı gibi farklı alanlarda eğitimler aldılar. Bugün de 26 robotik projelerini ve 3 farklı mobil oyun uygulamalarını bizlere tanıttılar. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Çocuk dostu bir belediye olmaktan çok mutluyuz. Çocukların okullardaki aldıkları eğitimlerinin yanında kültürel, sanatsal ve bilimsel eğitim almaları da çok önemli. Menteşe Belediyesi olarak bunu sağlamaya çalışıyoruz. Bugün gerek robotik projeleri ile gerekse tiyatro eğitimleri kurslarımıza katılan ve başarıyla tamamlayan tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum. Sevgili anne babalara da bizlere duydukları güvenleri için teşekkür ediyorum."

Başkan Gümüş, etkinlik kapsamında, önce Robotik Kodlama Merkezi'nde eğitim alan çocukların robotik kodlama projelerini ve mobil uygulama oyunlarını inceledi, projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Ardından Menteşe Belediye Tiyatrosu'nun gösterilerini izleyen Başkan Gümüş, tiyatro ve yaratıcı drama kurslarını katılan ve kursları başarıyla tamamlayan 8-6 ve 10 yaş gruplarındaki 150 kursiyerin belgelerini verdi.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Bahattin Gümüş Gümüş Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title