Haberler

Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi'nden 'Naftalin Kokulu Öyküler'

Güncelleme:

Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi hocalarından Bülent Patoğlu'nun yazıp yönettiği 'Naftalin Kokulu Öyküler', Antalya'nın nostaljik sokak satıcılarını konu alıyor ve tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi hocalarından Bülent Patoğlu'nun yazıp yönettiği ve Antalya'nın nostaljik sokak satıcılarını konu alan 'Naftalin Kokulu Öyküler', tiyatroseverler ile buluşamaya hazırlanıyor.

Konyaaltı Belediyesi tarafından kurulan Tiyatro Akademisi, yeni bir oyuna imza attı. Belediye'nin Tiyatro Akademisi hocalarından Bülent Patoğlu'nun yazdığı ve aynı zamanda yönetmenliğini yaptığı 'Naftalin Kokulu Öyküler', seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Konyaaltı'nda seyyar satıcılık yaptıktan sonra Antalya merkeze yerleşen ve sokak satıcılığına orada devam eden insanları konu edinen öykü, sahne dekoru ve tiyatro oyuncularının giyeceği kıyafetlerle o günü yansıtacak. Uzun bir çalışma ve araştırma sonucu oyunun öyküsünü hazırladıklarını belirten Bülent Patoğlu, oyundaki karakterlerin ve hikayelerin tamamının gerçek olduğunu dile getirdi. 17 Kasım Cuma günü Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi'nde saat 20.30'da sahnelenecek tiyatro oyununun ücretsiz olduğu bildirildi.

OYUNUN HİKAYESİ

'Naftalin Kokulu Öyküler' oyununun hikayesini anlatan Bülent Patoğlu, tiyatroseverleri oyuna davet ederek şöyle konuştu:

"Uzun bir çalışma ve araştırmadan sonra oluşturduğumuz oyunumuzun aslında ana mimarı Sadrettin Özsavaş dersek yerinde olacaktır. Kaleiçi'nde kaybedilmemesi gereken önemli Antalya değerlerinden birisi olan Sadrettin Özsavaş'ın yaşanmışlıklarından aldığımız öyküleri derledik, düzenledik ve kaleme aldık. Onun isteği ile gerçekleşen bu oyun, sonradan bize çok keyif verdiği için bu kez tarihte başka yolculular yapmaya karar verdik. Önce kendi ailemin içerisinde, annemin dediği gerçekten saraydan mı çıkmayızı araştırdım. Sonra döndük dolaştık, ' Konyaaltı madem Antalya'nın ilk yerleşkesi, niye bunu insanlarla paylaşmıyoruz' diyerek Antalya'nın Konyaaltı bölgesine özel hikayelerini de oyunumuza dahil ettik. Ama oyunumuzla ilgili unutulmaması gereken en önemli noktası şu; tamamı gerçek karakterlerden ve yaşanmış hayat hikayelerinden oluşuyor olmasıdır. Bu yüzden de bizim için her bir karakter ayrı ayrı kıymetli. Gereken değeri vererek oyunlaştırmaya çalıştık. Dizleriz sizler de keyifle izlersiniz."

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Konyaaltı Belediyesi Konyaaltı Antalya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title