Haberler

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Gevher Nesibe Darüşşifası'nı Öğretim Üyelerine Tanıttı

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, öğretim üyelerine Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak kullanılan Gevher Nesibe Darüşşifası'nı tanıttı. Öğretim üyeleri, yapılan geziden ve verilen bilgilerden memnuniyetlerini dile getirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kadim kent Kayseri'nin başta tarih ve tabiat konusunda olmak üzere tüm değerlerini ve güzelliklerini insanlara tanıtmaya ve anlatmaya devam ediyor. Bu çerçevede büyükşehir, öğretim üyelerine, şu anda Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak kullanılan Gevher Nesibe Darüşşifası'nın kapısını açtı ve müzeyi anlattı.

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri'deki öğretim üyelerinin yanı sıra misafir olarak kente gelen tıp alanındaki öğretim üyelerini, dünyanın ilk tıp fakültesi olarak bilinen şu anda ise Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak hizmet veren Gevher Nesibe Darüşşifası'nda konuk ederek, onlara rehber eşliğinde bilgiler verdi. Gerçekleştirilen hizmetten ve böylesine bir eseri ziyaret etmekten duydukları memnuniyeti dile getiren öğretim üyeleri, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Kayseri'nin yanı sıra misafir olarak kente gelen tıp alanındaki öğretim üyeleri ile doktorlar, Kayseri Meme Derneği Başkanlığı'nda düzenlenen toplantı çerçevesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin izin ve destekleri ile dünyadaki ilk tıp fakültesi olarak bilinen şu anda Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak hizmetini sürdüren Gevher Nesibe Darüşşifası gezisine katıldı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Dekanı aynı zamanda Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik, tarihi müze içerisinde yaptığı açıklamada; toplantı dolayısıyla Kayseri'de misafir olduklarını ifade ederek, ziyaretten, verilen bilgilerden ve kendilerini gezdirmelerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Gülçelik, kendisinin onkoloji profesörü olduğunu aynı zamanda da tıp tarihi alanında doktora öğrencisi olduğunu ve ilgi alanı olduğunu paylaşarak, "Tıp tarihinin önemli nirengi taşlarında biri olan, Selçuklu dönemi ile başlayan Türk tıbbının göstergelerinden bir yerin bu kadar sunulması ve bize eşlik edip gerekli bilgilerin verilmesinden dolayı çok mutluyuz, teşekkür ederiz" diye konuştu. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ve Kanser Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Sözüer ise Kayseri'deki tıp alanındaki bilimsel toplantı dolayısıyla Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen meslektaşları ile buluştuklarını ve bu çerçevede Gevher Nesibe Darüşşifası'nı göstermek istediklerini dile getirerek, doktor ve öğretim üyelerinin çok memnun olduklarını sözlerine ekledi. Sözüer, müzikle terapi gibi o tarihlerde hiç kimsenin bilmediği yöntemlerle hastalara yaklaşmasından, bu konuda ilk olmalarından dolayı her konuda olduğu gibi bu konuda da ecdat ile gurur duyduğunu ifade ederek, müzenin bu kadar kalabalık ziyaretçisi olmasını tahmin etmediğini, bunda emeği olan, söz konusu mekanı gezilir hale getiren yöneticilerin rolü olduğunu vurguladı ve teşekkür etti. Öte yandan kendilerine sunulan rehberlik hizmetinden dolayı da memnuniyetini ifade eden Sözüer, "Dijital olarak bilgi alma sistemlerinin gelişmiş olması ve bize burada gösterilen ilgi, rehberlik faaliyetinin yapılmış olması da çok güzel. Ben tek başıma gelsem bunların ne olduğunu bilemezdim. Hakikaten muhteşem. Emeği geçenlere çok çok teşekkür ederim" ifadelerinde bulundu.

Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak hizmet veren tarihi mekanda, doktor ve öğretim üyelerinden oluşan ziyaretçilere, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde rehber olarak hizmet veren Sanat Tarihçisi Gamze Ercan tarafından detaylı bilgiler verildi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Selçuklu Kayseri Turizm Eğitim Sağlık Kültür Sanat Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title