Haberler

Kapadokya'da balonlar 13 gün aradan sonra gökyüzünü süslemeye devam ediyor

Güncelleme:

Kapadokya'da balonlar 13 gün aradan sonra gökyüzünü süslemeye devam ediyor Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya'da, turistlere yönelik düzenlenen sıcak hava balon turları, bölgede etkili olan olumsuz hava koşullarından dolayı 13 aradan sonra yeniden havalandı.

Kapadokya'da balonlar 13 gün aradan sonra gökyüzünü süslemeye devam ediyor

NEVŞEHİR - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya'da, turistlere yönelik düzenlenen sıcak hava balon turları, bölgede etkili olan olumsuz hava koşullarından dolayı 13 aradan sonra yeniden havalandı.

Kapadokya'da, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerle kaplı alanları turistlerin gökyüzünden izlemelerine olanak sunan sıcak hava balon turlarına rüzgar ve sisli hava nedeniyle 13 gün ara verildi.

Kapadokya'da sıcak hava balon turları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından uygun hava koşullarında gerçekleştirilebiliyor.

Yılda yaklaşık olarak 300 gün uçuşun yapıldığı bölgede, turistler Kapadokya'nın eşsiz manzarasını havadan izleme şansı buluyorlar.

Çalışmalara sabah erken saatlerde başladığını söyleyen Öğrenci Pilot Ozan Dalkılıç, "Kapadokya bölgesinde iki hafta aranın ardından uçuşlara yeniden başladık. Bölgemizde yılın yaklaşık olarak 297 günü uçuş oluyor. Bugün balonlarımız tekrar havalanıyor. İnşallah böyle devam ederiz." dedi.

Sıcak Hava Balon Pilotu Furkan Tiryaki "13 gündür balonlar uçmuyordu. Bugün uçmak tekrar nasip oldu. Şu anda uçmayı bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Ordu'dan Kapadokya'yı gezmeye gelen ve Sıcak Hava Balonuna binen Neşet Bekçi " Kapadokya'yı ilk defa karlı gördüm. Çok güzeldi. Herkese tavsiye ederim." dedi.

İngiltere'den gelen Andrea'da yaptığı açıklamada " Kapadokya'ya geldim, Kapadokya çok güzel, özellikle kış aylarında harika." dedi.

Karlar altında güzel bir havada uçuş gerçekleştirdiklerini söyleyen Sıcak Hava Balon Pilotu Muhsin Bozdak'da yaptığı açıklamada "13 gündür Kapadokya bölgesinde uçuş olmuyordu. Bugün ilk uçuşumuzu gerçekleştirdik. Hava çok güzeldi. Karlar altında bir uçuş oldu. Bu mevsimde Kapadokya'nın tadını çıkartmak istiyorsanız kışın karlar altında gelebilirsiniz. Uçuş güvenliği açısından Kapadokya bölgesi dünyada bir numaradır. Gelmek isteyenleri her zaman bekleriz dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Kapadokya Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title