Haberler

İstanbul'da Kültür Sanat

Piyanist Fazıl Say, 13 Kasım'da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda sahne alacak İDSO, yarın Fulya Sanat Merkezi'nde konser verecek 41. İstanbul Müzik Festivali'nin ertelenen açılış konseri,...

Piyanist Fazıl Say, 13 Kasım'da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda sahne alacak.

25. Yıl Enka Kültür Sanat Buluşmaları kapsamında düzenlenecek konserde Say, Mozart, Chopin, Stravinski ve Zimmerman gibi bestecilerin eserlerini yorumlayacak.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), yarın Fulya Sanat Merkezi'nde konser verecek.

Şef Antonio Pirolli'nin yöneteceği orkestra, kemanda Özgecan Günöz Kızılay ve Olgu Kızılay, viyolonselde Zeynep Eren ile trombonda Tolga Akkaya eşliğinde Ysaye'nin "Amitie", Faure'nin "Elegie", Wagenseil'in "Trombon Konçertosu" ile Strauss'un "Ölüm ve Değişim" eserlerini seslendirecek.

41. İstanbul Müzik Festivali'nin ertelenen açılış konseri, 10 Kasım'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştrilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın sürekli orkestrası Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın, müzik direktörü Sascha Goetzel yönetiminde vereceği konserin solisti "Uluslararası Genç Müzisyenler Çaykovski Yarışması"nı 2012 yılında kazanan 17 yaşındaki Veriko Çumburidze olacak.

Veriko Çumburidze'nin F. Waxman'ın "Carmen Fantezisi"ni yorumlayacağı konserde, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ayrıca H. Berlioz'un "Fantastik Senfoni"sini seslendirecek. Konser öncesinde gerçekleştirilecek törende ise Güher ve Süher Pekinel'e 41. İstanbul Müzik Festivali'nin Onur Ödülü sunulacak.

Caz sanatçısı Nikolaj Hess, 12 Kasım'da Akbank Sanat sahnesinde olacak. Çok yönlü bir sanatçı olan Hess, solo, trio ve kuartet çalışmalarının yanı sıra Spacelab, Hess is More, Global Motion gibi topluluklarda yer alıyor ve kabare sanatçısı Caroline Henderson'un albüm ve gösterilerinin müzik direktörlüğünü yapıyor.

Sahne sanatları

Kadıköy Süreyya Operasında, 9 Kasım'da "Genç Werther'in Acıları" adlı bale ve 10 Kasım'da "Kitap Aşkına" adlı çocuk müzikali sahnelenecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu, Küçük Sahne'de yarın, 9, 10, 12, 13 ve 14 Kasım'da "Kurban", Küçükçekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi'nde yarın, 9 ve 10 Kasım'da "Kızılırmak" ile 14 Kasım'da "Profesyonel", Üsküdar Tekel Sahnesi'nde yarın, 9, 10, 12 ve 14 Kasım'da "Çehov Makinesi", Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde yarın, 9 ve 10 Kasım'da "Son Tango", Cevahir Salon 2'de yarın, 9, 10, 12, 13 ve 14 Kasım'da "Herkesin Bildiği Sırlar", Üsküdar Stüdyo Sahne'de yarın, 9 ve 13 Kasım'da "İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı" adlı oyunlar sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise yarın, 9 ve 10 Kasım'da Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Gözlerim Kaparım Vazifemi Yaparım", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Para", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Yolcu", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Lysistrata Kadınlar da Savaşırsa", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Ocak", Ümraniye Sahnesi'nde "Şark Dişçisi" adlı oyunlar izlenebilecek.

Çevre Tiyatrosu'nda yarın "Bir İnfazın Portresi", Trump Towers Mall'da "Ben Bertolt Brecht", Caddebostan Kültür Merkezi'nde 10 Kasım'da "Aşk Kokusu", Garajistanbul'da 11 Kasım'da "Ali ile Ramazan", Yunus Emre Kültür Merkezi'nde 12 Kasım'da "Kerem Gibi", Gri Sahne'de 13 Kasım'da "Kısalar", Kumbaracı 50'de 14 Kasım'da "Gerçek Hayattan Alınmıştır" adlı oyunlar sergilenecek.

Sergi

Galerist, yarından itibaren Arik Levy'nin "Etkin Doğa" başlıklı İstanbul'daki ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapacak. Arik Levy'nin son dönemde yaptığı heykeller başta olmak üzere resim, desen, video ve enstalasyonlarını içeren bir seçkinin sunulduğu sergi, 7 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

"Kültürler Şehri: Mardin" karma fotoğraf sergisi, 11-17 Kasım tarihlerinde Kozyatağı Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda açılacak.

Eserlerini Paris, Londra, Viyana, Prag, Sofya, Beyrut, Dubai, Los Angeles ve San Diego'da sergileyen Georgi Andonov, 12 Kasım'da Apeiron Artplus Galeri'de ziyarete açılacak sergisinde, Cirque Du Soleil'den esintilerle yapıtğı resim ve heykellerini Türk sanatseverlerle buluşturacak.

Çocuklar için

Milano Sirki, yarın, 9 ve 10, 12 ve 13 Kasım'da Merter Meydan AVM'de olacak. Sirkte, Bengal kaplanları, köpekler, palyaço Rossi, sihirbaz Yarda, komik zebra, hulo hoop, yer akrobasileri gösterileriyle izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşatacak.

Avrupa'nın en büyük tema parkları arasında yer alan Jurassic Land, Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde gezilebilecek. 10 bin metrekarelik dev bir alana kurulu Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde "özel tesis" statüsünde olan Jurassic Land'in farklı dönemlere ait dinozorların iskeletleri, rölyefleri, yumurtaları ve hareketli görsellerin sergilendiği müze bölümünde, dinozorların yaşadığı döneme ait bilgiler de yer alıyor.

"Odada Dört Mevsim" adlı müzikli çocuk oyunu, 9 ve 10 Kasım'da BKM İstanbul'da izlenebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Fazıl Say Piyanist Üsküdar Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title