Haberler

Gençlik Filarmoni Orkestrası, Mülteci Çocukları Kampta Ağırlayacak

Güncelleme:

9 yıldır Ana Destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), 8 Ağustos'ta Sabancı Üniversitesi'nde kampa girecek.

Üç hafta sürecek eğitim ve provalarla genç müzisyenler, önce İstanbul ardından da Almanya, Çek Cumhuriyeti ve İtalya'da verecekleri büyük konserler için hazırlanacaklar. Şef Cem Mansur yönetimindeki Orkestra, Türkiye'deki tüm konservatuarlardan sınavla seçilen 80 başarılı genç müzisyenlerden oluşuyor. Orkestrasının hazırlık kampı ise 25 Ağustos'ta sona erecek.

Orkestrada yer alan gençler, sadece müzik eğitimi almıyor, sosyal sorumlu birey olma konusunda da sosyal çalışmalar aracılığıyla bilinçlendiriliyor. Kamp süresince genç müzisyenler şef Cem Mansur yönetiminde çeşitli eğitimlere katılacak ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı bünyesindeki Cerebral Palsy'li çocuklarla bir araya gelerek farkındalık çalışması yapacak. Farkındalık çalışması kapsamında; çocuklar gün boyu sürecek müzik deneyiminin ardından genç müzisyenlerle birlikte mini bir konser de verecek.

TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI'NDAN MÜZİK ZİYAFETİ

Genç müzisyenlerin bu yılki repertuvarında; Alexander Borodin'den Orta Asya Steplerinde, Richard Strauss'tan Don Juan Senfonik Şiir, Ali Ekber Çiçek ve Ali Özkan Manav'dan Haydar Haydar, Antonín Dvořák'tan Senfonik Çeşitlemelerin yanı sıra orkestranın eski üyesi ve Deutsches Sinfonie Orchester Berlin'in başkemancılarından Hande Küden'in solistliğini üstleneceği Çaykovski'nin Keman Konçertosu yer alıyor.

Zengin repertuarıyla Avrupa'nın en önemli konser salonlarında müzikseverlerle buluşacak olan TUGFO, Berlin konseriyle de bir ilke imza atacak. TUGFO'nun Berlin konseri, dünyaca ünlü kültür ve sanat kanalı Arte TV'nin dijital kanallarından canlı yayınlanacak.

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, genç müzisyenleri destekleyerek ülkelerine bir değer olarak kazandırmayı amaçlıyor. Sabancı Vakfı, Türkiye'nin uluslararası arenada tanıtımında da etkili olan bu projeye 9 yıldır verdiği destekle genç müzisyenlere dünyanın en prestijli isimleriyle sahneye çıkma imkânı sunuyor.

Avrupa Ulusal Gençlik Orkestraları Federasyonu'ndan (EFNYO) 2015 yılında aldığı tam üyelik statüsü, orkestranın genç müzisyenlerine, federasyona üye diğer orkestralar ile birlikte ortak projelere katılma, yurtiçi ve yurtdışı festivallerde konser verme ve orkestralar arası değişim programlarından yararlanma gibi fırsatlar sunuyor. TUGFO, son iki yıldır faaliyetlerini Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı çatısı altında sürdürüyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

İstanbul Almanya Türkiye Berlin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title