Haberler

Gaziosmanpaşa'da kültür sanat sezonu açıldı

Güncelleme:

Gaziosmanpaşa'da kültür sanat sezonu açıldı

İSTANBUL - Gaziosmanpaşa'da 2021-2022 Kültür Sanat sezonu sinema ve tiyatro oyuncusu Ulvi Alacakaptan'ın katılımıyla düzenlenen etkinlikle açıldı.

Gaziosmanpaşa'da 2021-2022 Kültür Sanat sezonu, düzenlenen etkinlikle açıldı. Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı Plevne Davet Salonu'nda düzenlenen programa Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ünlü Türk sinema ve tiyatro oyuncusu Ulvi Alacakaptan ve birçok vatandaş katıldı. Program Piyano resitali, Sanat Akademisi Polifonik Gençlik Korosu ve Doğu Rüzgarı konseri ile başladı. Davet salonu fuaye alanında ise Sanat Akademisi Görsel Sanatlar Eğitmenlerinin "Karma Resim" adlı sergisi yer aldı.

"Sanatla iç içe olan toplumlarda şiddet azalır"

Programa katılan Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu yaptığı konuşmada, gençleri sanatla buluşturmanın önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Sanatla iç içe olan toplumlarda şiddet azalır. Kültür seviyesi artar. Tartışmalar azalır. Tüm bunlar sanatın olduğu toplumda geçerli. Sporla ilgilenen sağlık içinde zinde olan gençler için geçerli. Dolayısıyla da Gaziosmanpaşa'da 100 bin gibi bir öğrenci nüfusumuz var. Onları sanatla buluşturmak da büyük bir önem taşıyor"

"Halkımızın kültürle sanatla sporla buluşması bir çıkış yolu olur"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise pandemi döneminde en çok etkilenen alanlardan birisinin kültür sanat olduğunu dile getirdi. Gençleri ve halkı kültür sanat ile buluşturduklarını anlatan Başkan Usta, "Göreve geldiğimiz günden itibaren Gaziosmanpaşa'nın bu şehrin bir hikayesi olması gerektiğini, bu şehirde ihtiyaçların dışında sosyolojik anlamda da bazı çalışmaların yapılması gerektiğini düşünerek kültürle, sanatla, sporla, tabi ki onların çatısını oluşturan eğitimle bütünleştiren bir anlayışla yola koyulduk. Bu çalışma süresince tabi Türkiye'nin şartları seçimler darbe süreçleri pandemi derken en çok etkilenen alanlardan birisi olan kültür sanat ve spor oldu. Bu alanda çalışan eğitmenlerimizle ilgili durumu ortaya koydu. Gençlerimizin halkımızın kültürle sanatla sporla buluşması bir çıkış yolu olur. Şehrimizin bir hikayesi olur" dedi.

"Bu girişiminin yaygınlaşarak devam etmesi de çok güzel bir şeydir"

Akademinin tiyatro bölümünü üstleneceğini ifade eden ünlü Türk sinema ve tiyatro oyuncusu Ulvi Alacakaptan ise şunları kaydetti : "Ben çok keyifliyim. Çok sevinçliyim. Benim hayatım böyle kültür sanat ile beraber geçti. 54 sene oluyor profesyonel olalı oyunculukta. Bir yerel yönetimin bu kadar büyük çapta kültür sanat faaliyetinin gelişmesi çok özlenen ve maalesef çok olmayan bir şey. Burayla özel bir ilgimiz var. Pandemiden önce Başkan yardımcısıyla görüşüyorduk. İnşallah akademinin de tiyatro bölümünü biz üstleneceğiz. Bu girişiminin yaygınlaşarak devam etmesi de çok güzel bir şeydir"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Hasan Tahsin Usta Ulvi Alacakaptan Gaziosmanpaşa Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title