Haberler

Gaziantep'te GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başladı

Güncelleme:

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali'nde stant açan firmaları tek tek gezerek esnafla bir araya geldi. Festival, Gaziantep'in yerel lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla düzenleniyor.

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali'nde stant açan firmaları tek tek gezerek esnafla bir araya geldi.

Gaziantep'in güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak için 16-24 Eylül tarihlerinde 5'incisi düzenlenen GastroANTEP, Kültür Yolu Festivalleri çerçevesine girerek bu yıl iki festivali içinde barındırıyor. AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başta olmak üzere GastroAntep'in kazandırılmasında ve yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çetin, yaptığı açıklamada genelde Türkiye'ye özelde ise Gaziantep'e uluslararası kültür sanat markası kazandırmak için başlatılan Kültür Yolu Festivallerinin Türkiye Yüzyılı'nın önemli projelerden birisi olduğunu söyledi. Pandemi ve deprem gibi asrın felaketi afetlerin yaralarını sarmaya çalışan Türkiye'nin kültürel anlamda yaptığı şehrin ve ülkenin tanıtımına katkı sağlayan organizasyonların önemli olduğunu kaydeden Çetin, GastroAntep Festival alanındaki esnafı tek tek ziyaret etti.

Stant açan esnafın ve Gazianteplilerin yakın ilgisiyle karşılaşan İl Başkanı Murat Çetin, Gaziantep'te üretilen ürünlerin Türk ve Antep mutfağı turizminde hedeflere ulaşmanın en önemli kültür başlıklarından olduğunu söyledi.

"Gaziantep'in kültür ve sanatla iyileşmesi lazım" diye konuşan Başkan Çetin, sözlerinin devamında, "Tarihin ve kültürün lezzetle sanata dönüştüğü GastroANTEP Kültür Yolu Festivali, 8 gün boyunca konserlere, tiyatrolara, sergilere ev sahipliği yaparken, gastronomi dünyasının en ünlü ve Michelin Yıldızlı Şefleri ile söyleşiler, workshoplar düzenlenecek. Sektör temsilcileri ve yazarlarla paneller yapılacak. Gastronominin kalbi bir kez daha Gaziantep'te atacak. 400'den fazla kültür ve sanat etkinliği için yerli yabancı herkesi GastroAntep Kültür Yolu Festivaline davet ediyorum" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Turizm Bakanlığı Murat Çetin Gaziantep AK Parti Turizm Kültür Sanat Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title