Haberler

Enderun usulü teravih namazı geleneği Şanlıurfa'da yaşatıldı

Güncelleme:

Enderun usulü teravih namazı geleneği Şanlıurfa'da yaşatıldı Osmanlı geleneğindeki Enderun teravih namazı Şanlıurfa'da yaşatıldı Haliliye Belediyesi tarafından organize edilen programla Osmanlı geleneğindeki Enderun teravih namazı, Şanlıurfa'da ilk kez yaşatıldı.

Enderun usulü teravih namazı geleneği Şanlıurfa'da yaşatıldı

Osmanlı geleneğindeki Enderun teravih namazı Şanlıurfa'da yaşatıldı

ŞANLIURFA - Haliliye Belediyesi tarafından organize edilen programla Osmanlı geleneğindeki Enderun teravih namazı, Şanlıurfa'da ilk kez yaşatıldı.

Haliliye Belediyesi tarafından Şanlıurfa'da Enderun usulü teravih namazı geleneği yeniden yaşatıldı. Kültür ve sosyal işleri müdürlüğü tarafından ramazanın ilk gününden bu yana düzenlenen etkinlikler ile vatandaşlara unutulmaz akşamlar yaşatan Haliliye Belediyesi, bu kez Osmanlı geleneğindeki Enderun usulü teravih namazı coşkusuyla vatandaşları buluşturdu. İlahi, salavat ve tekbirlerle beş ayrı makam icra edilerek kılınan Enderun usulü teravih namazı, İlahi sanatçısı Mehmet Kemiksiz ve Enderun Hafızlar Topluluğu tarafından Mevlana Camii'nde kılındı.

Osmanlı'da bir gelenek olan Enderun usulü teravih namazı atmosferini Haliliye'de yaşattıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, "Haliliye'de Ramazan bir başka güzel diyoruz. Haliliye'deki tasavvuf konserimize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bugün bizleri onurlandıran, Şanlıurfa'da da göz doktoru olarak çalışma yapmış olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımız Ertuğrul Soysal'a çok teşekkür ediyoruz. Bakanım da Ramazan Şanlıurfa'da bir başka güzel, mutlaka geleceğim dedi. Bugün buradaki atmosferi hep birlikte kendisiyle teneffüs ediyoruz. Burası bir mevlevihane külliyesi, bir mevlevi kültürü burada yaşatılacak. Kasım Hafız hocama ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ediyoruz. Bizler belediyeler olarak nasıl ki farklı konularda hizmetinizdeysek, sosyal etkinliklerle de emirlerinizde, dualarınızda olmaya, gönüllerinize dokunmaya devam edeceğiz. İnşallah hep birlikte birbirimize dua edeceğiz. Bugün, burada aramızda bulunan değerli hocalarım, fisebilillah bedelsiz bir şekilde aramızda bulunuyorlar. Urfa'dan bir selam üzerine buraya geldiler. Çok değerli Sami Savni Özer, Mehmet Kemiksiz, Mustafa Akbaş, Yunus Balcıoğlu, Mustafa Alphayta, Ahmet Uzunoğlu, Ramazan Kutlu ve Bilal Demiryürek hocalarıma teşekkür ediyorum. Ramazan Haliliye'de dolu dolu yaşanır, bir başka güzel yaşanır" dedi.

Şanlıurfa'da düzenlenen program ile ilk kez Osmanlı geleneğindeki Enderun usullü teravi namazını kılan vatandaşlar, birer konuşma yaparak emeği geçenlere teşekkür etti.

Haliliye Belediyesi tarafından yeniden yaşatılan Enderun usulü Teravih Namazı geleneğinin ardından sahne alan tasavvuf müziği sanatçıları Sami Savni Özer, Mehmet Kemiksiz, Mustafa Akbaş, Yunus Balcıoğlu, Mustafa Alphayta, Mevlidhan Ahmet Uzunoğlu, Ramazan Kutlu ve Bilal Demiryürek seslendirdikleri ilahilerle vatandaşlara unutulmaz bir akşam yaşattı. Yaklaşık 2 saat süren Ramazan Konserinde vatandaşlar seslendirilen ilahilere eşlik ederken, etkinlik alanında meyan şerbeti ve çeşitli ikramlar yapıldı.

Etkinlikte ise Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Kaymakamı Metin Esen, İl Müftüsü Ramazan Tolan ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Program, İl Müftüsü Ramazan Tolan tarafından okunan duaların ardından sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haliliye Belediyesi Şanlıurfa Osmanlı Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title