Haberler

Elif Şafak Okurlarıyla Buluştu

Güncelleme:

Elif Şafak Londra'dayken İstanbul'daki okurlarıyla buluştu.

Doğan Kitap, Microsoft Türkiye ve Galatasaray Üniversitesi Öğrenci Konseyi Sosyal Sorumluluk Komitesi, Galatasaray Üniversitesi öğrencilerini Elif Şafak ile buluşturdu.

Dünyaca ünlü kadın yazar Elif Şafak, romanlarındaki gizemi Microsoft Lync teknolojisiyle gerçek hayata taşıdı. Microsoft Londra Ofisi'nden Lync 2010 ile İstanbul'a bağlanan Elif Şafak, Dünya Kadınlar Günü'nün hemen ertesinde Galatasaray Üniversitesi öğrencileri ile "Kadın ve Teknoloji" üzerine sohbet etti.

Doğan Kitap'ın Londra'da yaşayan dünyaca ünlü yazarı Elif Şafak, Microsoft Lync teknolojisi kullanılarak İstanbul'daki okurları ile buluştu. Microsoft Londra Ofisi'nden Lync 2010 ile İstanbul'a bağlanarak "Kadın ve Teknoloji" üzerine Galatasaray Üniversitesi öğrencileri ile sohbet eden Şafak, satış rekorları kıran son kitabı İskender ile ilgili soruları da yanıtladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün hemen ertesinde teknolojinin kadınlara sunduğu fırsatlar üzerine öğrenciler ile konuşan Elif Şafak teknolojinin getirdiği değişimlere hızla ayak uydurabilmenin rekabet konusunda kadınlara büyük avantaj sağlayacağına dikkat çekti.

Microsoft'un hayatı kolaylaştıran çözümleri ile kurum ve bireylerin yeni ve önde olması için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Microsoft Türkiye Office Grubu Ürün Pazarlama Müdürü Atalay Aktaş, "Lync 2010 ile her zaman, her yerden ve her cihazdan etkili iletişim kurabilmeyi sağlıyoruz. Kullanıcıların ortam, cihaz ve mekândan bağımsız olarak istedikleri şekilde paylaşımda bulunmasını hızlandıran Lync 2010, iletişimde yeni bir dönemi temsil ediyor. Yeni nesil birleşik iletişim çözümümüz Lync 2010 tek bir ara yüz üzerinde anlık mesajlaşma, sesli ve görüntülü konferans ve web konferansı, telefon gibi birbirinden farklı iletişim araçlarının entegrasyonunu sağlıyor" dedi.

Microsoft Lync teknolojisi kullanılarak, İstanbul-Londra arasında kurulan bağlantı sayesinde Galatasaray Üniversitesi öğrencileri Elif Şafak'ı İstanbul'daymış gibi izleyip, soru sorma fırsatı buldular. Etkinlikte Microsoft Lync 2010 ile sağlanan bağlantıyla, Elif Şafak'ın görüntüsü dev ekrana yansıtıldı. Ayrıca Lync ile birlikte çalışan RoundTable cihazı sayesinde yazara ortamın 360 derece panoramik görüntüsü sunularak öğrencilerle interaktif bir iletişim kurabilmesi sağlandı. Bu sayede hem yazar hem de öğrenciler için bu toplantı en gerçekçi hale getirildi.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Elif Şafak Microsoft İstanbul Londra Kültür Sanat Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title