Haberler

Efeler Kitap Günleri Başladı

Güncelleme:

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın talimatıyla ilçenin ilk kitap fuarı 1. Efeler Kitap Günleri, binlerce kişinin katıldığı coşkulu törenle kapılarını açtı. Ülke genelinden 90 yayınevi ve farklı alanlardan 100 yazarın katılımıyla 10 gün sürecek edebiyat yolcuğu, Pınarbaşı Mesire Alanı'nda başladı.

Efeler edebiyat şöleni başladı

AYDIN - Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın talimatıyla ilçenin ilk kitap fuarı 1. Efeler Kitap Günleri, binlerce kişinin katıldığı coşkulu törenle kapılarını açtı.

Ülke genelinden 90 yayınevi ve farklı alanlardan 100 yazarın katılımıyla 10 gün sürecek edebiyat yolcuğu, Pınarbaşı Mesire Alanı'nda başladı. Fuarın açılış gününde Başkan Atay'a Türk edebiyatında iz bırakan yazarlar Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Ahmet Telli ve Özlem Şahin'in yanı sıra siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Efeler Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda kitapsever katıldı.

1. Efeler Kitap Günleri'nin açılış konuğu olan yazar Ayşe Kulin, yaptığı konuşmada Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın kente kazandırdığı güzel projeler nedeniyle ilçe sakinlerini çok kıskandığını ifade etti. Kulin konuşmasının devamında şunları söyledi;

"Benim ilçemde down sendromlu çocukları düşünen, çocuklar ve gençler için matematik ve bilim parkı açan bir başkan yok. Benim öğrenim yıllarımda böyle bir park açılmış olsaydı belki ben de matematiği öğrenirdim. Yazar olmak yerine bir bilim insanı olabilirdim. Benim ilçemde sadece kadınların çalıştığı fabrikalar yok. Bunlardan dolayı sizleri çok kıskanıyorum. Çok özel bir belediye başkanına sahipsiniz. Efelerliler, Mehmet Fatih Atay'ın kıymetini bilin çünkü o sizin kıymetinizi çok iyi biliyor."

Fuarın konukları arasında yer alan usta yazar Ahmet Ümit ise konuşmasında, sanatın ve edebiyatın toplumlar için önemini vurgulayarak Başkan Atay'ın bu alanlarda çok önemli çalışmalar yaptığını belirtti. Ümit, "Toplumların gelişmesi ancak kültürle mümkün olur. Kültür de elbette sanattır. Sanatın anası ise edebiyattır. Başkan Atay'ı buna yönelik hizmetlerinden dolayı kutluyorum. Türkiye'de kitap okunmuyor algısı doğru değil. İnsanlarla kitapları buluşturmak gerekiyor. Belediyeler, temel hizmetlerin yanında vatandaşların ruhuna dokunacak ihtiyaçları da karşılamalıdır. Edebiyat, toplumlar için tüketilmesi zorunlu bir ihtiyaçtır. 1. Efeler Kitap Günleri de tam da bu amaca yönelik bir hizmettir. Başkan Atay'ı kutluyorum" diye konuştu.

Toplumların ekonomik zenginliğinin kültür ve sanat zenginliği ile taçlandırılması gerektiğini söyleyen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, "Kültür ve sanat insanların mutluluk yoludur ve yaşamını anlamlı hale getirir. Yaşamımızı güzelleştiren sanatçılara ve yazarlara çok teşekkür ederim. Dünyanın en iyi yazarları ve sanatçıları bizim ülkemizde. Onları tanıma ve eserlerini okuma fırsatı bulduğumuz için çok şanslıyız" dedi.

Başkan Atay konuşmasının devamında eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için hayata geçirdiği projeleri anlattı, "Göreve gelir gelmez Kitap Kafeleri ve 500 öğrencimizin çok cüzi miktarlara eğitim gördüğü dershanemiz EFESEM'i açtık. Buralarda eğitim gören çocuklarımızın başarısı bizleri gururlandırıyor. Avrupa'nın en büyük 2'nci Matematik ve Bilim Parkı'nı ilçemizde hizmete sunduk. Görev sürem boyunca beni hiç yalnız bırakmayan Efeler halkına çok teşekkür ederim. 1. Efeler Kitap Günleri, hepimize hayırlı uğurlu olsun."

Efeleri edebiyatın zengin dünyasıyla buluşturacak fuarın açılışının ardından usta yazarlar Ahmet Ümit, Ayşe Kulin, Özlem Şahin ve Mustafa Ünver okurlarıyla imza stantlarında bir araya geldi.

Festival havasında geçen ilk günün son programında ise şair Ahmet Telli, şiir dinletisi gerçekleştirdi. 60 yıl önce kaleme aldığı ilk dizelerinden bu yana edebiyat dünyasına damga vurmuş usta şair Ahmet Telli, eşsiz eserlerini seslendirerek fuara katılanlara masalsı bir deneyim yaşattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Mehmet Fatih Atay Edebiyat Efeler Fatih Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM İLK FRAGMAN CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını Asuman'ın uygunsuz görüntüleri yayılıyor... 1 Mayıs'ta İstanbul'da Hangi Yollar Trafiğe Kapalı Olacak? 30 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Serkan kimdir? #128104 Serkan Samur kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm 2 fragmanı izle! #128250 Kızılcık Şerbeti yeni bölümde neler olacak? 30 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? THREADS KAPANDI MI? Threads neden kapandı, ne zaman açılacak? Bülent Arınç'ın Özgür Özel ile anısı ne? Bülent Arınç Özgür Özel'i neden övdü? Gerard Depardieu kimdir? Gerard Depardieu neden gözaltına alındı? Fatih Terim geri mi dönüyor? Panathinaikos, Fatih Terim ile yolları ayırdı mı? Farah Zeynep Abdullah ve Kaan Çam olayı nedir? 30 Nisan 2024 Müge Anlı, Kaan Çam olayında son durum ne? Kaan Çam bulundu mu? Müge Anlı 30 Nisan bölümünde ne oldu? Farah Zeynep Abdullah ve Kaan Çam olayı nedir? MİKE TYSON VE JACK PAUL RİNGE ÇIKIYOR! Mike Tyson ve Jack Paul dövüş kuralları ne? MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2024 | Öğretmen ataması yapılacak mı? Branş dağılımı belli oldu mu? 1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title