Haberler

Cengiz Bektaş'ın Arşivi Salt'ta Sergilenecek

SALT Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi çalışmaları bu yıl, 1960'lardan bu yana mimarlık ve edebiyat alanlarında üretim yapan Cengiz Bektaş'ın arşivini ele alacak.

SALT Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi çalışmaları bu yıl, 1960'lardan bu yana mimarlık ve edebiyat alanlarında üretim yapan Cengiz Bektaş'ın arşivini ele alacak.

Fotoğraf ağırlıklı bir bölümü ocak ayında SALT Araştırma'da erişime açılan arşiv, Bektaş'ın izniyle kapsamlı mimari çizim dosyalarını da içeren şekilde sınıflandırılarak sayısallaştırılacak ve kataloglanacak. SALT Araştırma'da yürütülecek projenin 2017 yılı sonunda tamamlanması bekleniyor.

Bektaş'ın Türkiye mimarlığındaki konumunun değerlendirilmesi amacıyla üç araştırmacı projeye davet edildi. Mimar ve akademisyen Işıl Uçman Altınışık ve Burak Altınışık'ın, kültür sosyolojisi alanında çalışan Erhan Berat Fındıklı danışmanlığında yapacağı araştırmanın bulguları, gelecek sonbaharda Denizli ve İstanbul'da düzenlenecek kamu programlarında tartışmaya açılacak.

SALT Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi çalışmaları kapsamında hazırlanan "Anlatıcı Bir Mimar Olarak Cengiz Bektaş" programı ekimde başlayacak.

Program, bir dizi araştırma, derleme, makale yazımı ve haritalama etkinliğinin yanı sıra, konuyla ilgili isimlerin katılacağı değerlendirme toplantılarından oluşuyor.

Programın ilk değerlendirme toplantısında, Bektaş'ın yoğun olarak çalıştığı Denizli'deki yapılar, işveren ve mimar ilişkisi bağlamında incelenecek.

Toplantı, Bektaş ve ilgili işverenlerin katılımıyla Denizli'de, 3-7 Ekim tarihlerindeki Mimarlık Haftası paralelinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Cengiz Bektaş Türkiye Denizli Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title