Haberler

Çalkara Şelalesi görülmeye değer doğasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

Güncelleme:

Bilecik'in İnhisar ilçesindeki Çalkara Şelalesi, 40 metre yükseklikten akan suyu ve yeşil doğasıyla ziyaretçilerden ilgi görüyor.

Bilecik'in İnhisar ilçesindeki Çalkara Şelalesi, 40 metre yükseklikten akan suyu ve yeşil doğasıyla ziyaretçilerden ilgi görüyor.

İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta, Koyunlu köyü sınırları içindeki Çaldoruğu mevkiinde "Koyunlu hamamı" olarak bilinen kayalıkların arasından dökülen Çalkara Şelalesi, berrak görüntüsüyle dikkati çekiyor.

Ziyaretçilerin ve fotoğraf sanatçılarının yoğun ilgi gösterdiği Çalkara Şelalesi, adeta görsel şölen sunuyor.

Koyunlu Köyü Muhtarı Gürol Emir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilecik Valisi Bilal Şentürk'ün bölgede incelemede bulunduğunu, şelalenin görselliğini ön plana çıkararak turizme kazandırılması için çalışma yapacaklarını söyledi.

Suyun sıcaklığının her mevsim 29 derece olduğunu anlatan Emir, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin her tarafından burayı bilen ve duyan gelir. Gelenler şelalenin suyunda dinlenirler. Daha sonra pikniklerini yaparlar ve gidecekleri yere doğru hareket ederler. Aynı zamanda şelalenin dışında 8 farklı su çıkan yer daha vardır. Yeşilliklerin arasındaki doğal güzelliğe ulaşmak biraz yorucu olsa bile kesinlikle buna değecektir. Doğaseverlerin kesinlikle görmesi gereken bir mekan. Gizli cennet, fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı haline geldi."

Yenipazar ilçesinden bölgeye gelen Yaşar Aydoğdu da ilk kez 15 yıl önce geldiği şelaleyi oğluyla ziyaret ettiğini anlatarak, "Şelaleler çok güzel. Yapılacak çalışmayla ziyaretçi sayının artacağına inanıyorum. Zorlu bir parkur sonrası indik ama çektiğimiz eziyetin zorluğuna da değdi." diye konuştu.

Köyde yaşayan Özgür Genç de yıllardır suyun altında dinlenip, yorgunluk attıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Bilal Şentürk Hisarcık İnhisar Bilecik Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title