Haberler

Beyrut 2. Türk Filmleri Festivali Başladı

İzmir Sinema Derneği tarafından Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen "2.Türk Filmleri Festivali" başladı.

İzmir Sinema Derneği tarafından Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen "2. Türk Filmleri Festivali" başladı.

Metropolis Sineması Empire Sofil Salonu'nda düzenlenen festivalin açılışına, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız, Avrupa Birliği Beyrut Büyükelçisi Angelina Eichhorst, İspanya, Mısır ve Polonya'nın Beyrut Büyükelçileri ile Türk yönetmenler Tayfun Pirselimoğlu, Ümit Ünal ve yapımcı Zeynep Özbatur Atakan da katıldı.

Nuri Bilge Ceylan'ın "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmiyle açılışını yapan festivalde konuşan Özyıldız, uluslararası bir hale gelen festivalin Lübnan ve Türk kültürü arasındaki yakınlaşma açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Özyıldız, "Oyunculuklar, yapım kalitesi, bütçeleri ve ulaştıkları seyirciler açısından Türk filmleri gittikçe daha büyük kitlelere hitap ediyor. Filmlerimiz birçok önemli festivalde ödül sahibi oluyor. "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmi Cannes'da jüri özel ödülünü paylaştı. Filmin yönetmeni Nuri Bilge Ceylan, dünyanın heyecanla izlediği bir yönetmen. Lübnanlı izleyicilerin yüksek beklentilerini karşılayacağından hiç şüphem yok" diye konuştu.

Festivalde "Nar" filmiyle seyirciyle buluşacak olan yönetmen Ümit Ünal da Türk sinemasının dünyanın her yerinde büyük ilgi gördüğünü kaydederek, bu tür etkinliklerin çoğalması gerektiğini söyledi.

"Saç" filminin yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu ise Türk sinemasının yeni bir nefes olarak kendini göstermesinin çok önemli olduğunu, bu tür festivallerin Türk sinemasının kendisini göstermesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Pirselimoğlu, '7Seyirci iyi filmleri bulup takip ediyor ama ticari anlamda bu sirkülasyon henüz oluşturulmuş değil" dedi.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nin desteği, Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla İzmir Sinema Derneği tarafından organize edilen ve 11 Mart'a kadar sürecek festivalde "Bir Zamanlar Anadolu'da"nın yanı sıra Tayfun Pirselimoğlu'nun "Saç", Seren Yüce'nin

"Çoğunluk", Çiğdem Vitrinel'in "Geriye Kalan", Derviş Zaim'in "Gölgeler ve Suretler", Reha Erdem'in "Kosmos", Belma Baş'ın "Zefir", Fatih Akın'ın

"Solino", "Temmuzda", "Duvara Karşı", "İstanbul Hatırası-Köprüyü Geçmek" filmleri gösterilecek.

İlk olarak geçen yıl düzenlenen festivali 7 bin kişi takip etmişti. - BEYRUT

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Beyrut Lübnan İzmir Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title