Haberler

Avcılar ve atıcıların yayla şenliğinde kadınlar kıyasıya yarıştı

Güncelleme:

Avcılar ve atıcıların yayla şenliğinde kadınlar kıyasıya yarıştı

300 avcının katıldığı şenlik kapsamında gerçekleştirilen yarışmalara kadınlar yoğun ilgi gösterdi

MERSİN - Mersin'de Erdemli Avcılar ve Atıcılar Derneği tarafından her yıl av sezonu öncesinde düzenlenen Geleneksel Avcı Şenliği'nin bu yıl 3.'sü Tozlu Yaylası'nda gerçekleştirildi. Korona virüs önlemleri alınarak gerçekleştirilen şenliğe Türkiye'nin farklı illerinden 300 avcı katıldı. Şenliğe katılan kadınların kıran kırana rekabeti heyecanla izlendi.

Erdemli Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ahiddin Ahmet Ateş, geleneksel hale getirdikleri avcı şenliğini bu yıl Erdemli ilçesi Tozlu Yaylası'nda gerçekleştirdiklerini belirtti. Ateş, "Burada bir nevi av sezonu öncesi açılış programı yapıyoruz. Mersin'in bütün ilçeleri katıldı. Konya'dan, Karaman'dan, Kayseri'den, Hatay'dan, Adana'dan toplam 8 ilimizden gelen çok değerli atıcılarımız var. Hepsinin ayağına sağlık" dedi.

Dernek üyesi avcı Süleyman Pantaş da, avcıların birbirleri ile tanışması ve kaynaşması açısından şenliği faydalı bulduğunu belirtti. Pantaş, "Avcılar gerçekten doğayı seven hem de koruyan insanlardır. Avcılar aynı zamanda centilmen insanlardır. Bu tür faaliyetlerin sürekli yapılmasını temenni ediyoruz. Hem atış yapanlar hem izleyenler açısından stres ve sıkıntıları atma açısından çok güzel bir faaliyet oluyor" diye konuştu.

Yarışmalara kadın ilgisi

Şenlik kapsamında düzenlenen yarışmalara ise kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Kadınlardan bazıları atış heyecanı yaşamak için hedefe ateş etti. Kimi kadınlar da atışlara yöresel kıyafetleriyle katıldı. Kıran kırana geçen yarışmanın kadınlar kategorisi birincisi 17 yaşındaki lise öğrencisi Meryem Karipoğlu oldu. Atıcılık sporuna ilgi duyduğunu ve daha önceden de başarısının olduğunu ifade eden Karipoğlu, "5 madalyam, 2 kupam ve 2 tane de belgem var. Yayla şenliği olduğunu duyup buraya katıldım. Hedefi 12'den vurup birinci oldum" şeklinde konuştu.

Yarışmalar 'profesyonel trap, amatör trap, tek kurşun kağıt, pet şişe, tavşan atışı, bayan tek kurşun' olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirildi.

Dereceye girenlere kupa ve madalyaların yanı sıra çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Avcılar Erdemli Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500

Yorumlar (1)

Dürbünlü:

Doğa katilleri gidin bşr yerlerde savaşın kendini koruyamayan masum canlıların katilleri

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title