Haberler

Arkas Trio Sanatseverlerle Buluştu

Arkas Trio, "Victor Vasarely Türkiye Retrospektifi Sergisi"nde İstanbullu sanatseverlerle buluştu.

Arkas Trio, "Victor Vasarely Türkiye Retrospektifi Sergisi"nde İstanbullu sanatseverlerle buluştu.

Arkas Holding ve Vasarely Vakfı iş birliği, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi desteğiyle hayata geçirilen "Victor Vasarely Türkiye Retrospektifi Sergisi" kapsamında Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezinde konser veren Arkas Trio, sanatseverlere sergi ve müzik keyfini bir arada yaşattı.

Arkas Trio'nun kemancısı Tuncay Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arkas Trio'nun 6. yılında Londra'dan sonra Türkiye'de açılan büyük ressam Vasarely sergisine eşlik ettiğini belirterek, "Bugün burada olmaktan çok mutluyuz. Schubert ve Mendelssohn'un eserlerini Tophane'de çalmak çok gurur verici." dedi.

Grubun piyanisti Emre Elivar ise çok özel bir sergi kapsamında konser vermenin kendileri için gurur verici olduğunu, yarın da Mersin'de konser vereceklerini belirtti.

Kendi kuşaklarının en önde gelen sanatçıları olarak tanınan, kemancı Tuncay Yılmaz ve piyanist Emre Elivar ile Alman viyolonselist Gustav Rivinius'tan oluşan Arkas Trio, konserde müzikseverlere Schubert ve Mendelssohn'un eserlerini çaldı.

Ressam Victor Vasarely'nin farklı sanat dönemlerine ait 90'a yakın resim, heykel, tasarım ve duvar halısı çalışmalarından oluşan kapsamlı sergi ise Güney Fransa'daki Aix en Provence kentinde bulunan Victor Vasarely Vakfı, Victor Vasarely Müzesi, Budapeşte Güzel Sanatlar Müzesi, Renault Kurumsal Koleksiyonu ve Arkas Holding Koleksiyonu katkılarıyla gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Arkas Holding Tophane Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title