Haberler

Antakya’da Tarihi Doku Usta Ellerde Şekillenecek

İşkur, Antakya Belediyesi ve Atso Projede Ortak Hareket Ediyor

Antakya Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü (Makine İkmal Tesisleri)'nde oluşturulan "Kent Atölyesi'nin" tanıtım ve açılış töreni dün gerçekleştirildi. Törene Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, İşkur il Müdürü Ahmet Bulanık Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Raci Coşkuner ve kursiyerler katılım gösterdi.

Geçtiğimiz Eylül ayında, İşkur Hatay İl Müdürlüğü'nün, "İş Gücü Eğitim Kursu" kapsamında "Restorasyon Elemanı Yetiştirme Programı"na Antakya Belediyesi ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ortaklaşa katılım gösterdi.

30.09.2010 tarihinde İşkur Hatay İl Müdürlüğü'nde yapılan mülakat sonucunda 40 adet kursiyer seçimi yapıldı. 01.10.2010 tarihinde ise Antakya Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde "Restorasyon Elemanı Yetiştirme Programı" kursu başlatıldı.

Antakya Belediyesi Kent Atölyesinde; yaklaşık 4 ay boyunca 40 adet kursiyer toplam 600 saat eğitim (teorik&pratik) alacak. Kurs sonunda yapılacak sınav ile başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim onaylı sertifika verilecek. Restorasyon Elemanı Yetiştirme Programında; Geleneksel Taş İşlemeciliği, Ahşap Teknikleri (kapı, pencere, çatı), Ahşap Oymacılığı, Soğuk Demir (ferforje) İşlemeciliği branşlarında kursiyerler eğitim alacaklar. Usta öğreticiler şu isimlerden oluşuyor. Geleneksel taş işlemeciliği branşında Hasan Aksoy, Ahşap kapı, pencere, çatı uygulamasında Ayhan Çiçek, Ahşap oymacılığı branşında Ali Altun, Soğuk demir(ferforje) işçiliğinde Edip Bağdatlı.

Törende İşkur Müdürü Ahmet Bulanık yaptığı konuşmada, işsizlik ve istihdamın önemi kadar tarihi değerlerimizin yaşatılması, onarılması gelecek kuşaklara aktarılmasının son derece önemli olduğunu ifade ederek, "Bu eğitim faaliyetimize hizmet sağlayıcı olarak katılan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin'e, işbirliği yapmak sureti ile eğitime alt yapı hazırlayan ve mezunlarına istihdam sağlama konusunda yardımcı olacağını belirten Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş'a teşekkür ederim" dedi.

Törende konuyla ilgili görüşlerini belirten Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş şöyle dedi: "Restorasyon Elemanı Yetiştirme Programı boyunca eğitimler Antakya Belediyesi tarafından Destek Hizmetleri Müdürlüğü sahasında her branş için hazırlanan ayrı atölyelerde yapılacak. Program süresince uygulanacak teorik ve pratik eğitimlerin yanı sıra kursiyerler kentimizde yapımına devam edilen "Kurtuluş Caddesi Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe İyileştirme Projesi" ve "Antakya Uzunçarşı Bölgesi Üst Örtü, Cephe ve Altyapı İyileştirme/Düzenleme Projesi"ni ziyaret ederek, uygulama sırasında yapılacak incelemeler ile teorik ve pratik eğitimlerini pekiştirme fırsatı bulacaklar. Programın tamamlanması ile birlikte Antakya'da Restorasyon Projelerinde büyük problem olan ara elaman eksikliği bir nebze olsun giderilecek. Antakya'da tarihi doku usta ellerde şekillenecek".

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917 Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? #9917 Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? #9917 Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? #9917 Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? #9917
Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title