Haberler

Alkışlanacak Gençlerimiz

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Kıbrıs'ta Düzenlenen Bellapais Uluslararası Bahar Festivali Konserlerinin Ardından İzmirlilerin Karşısına Çıktı. Konserden Elde Edilen Gelir Spina Bifida Hastalığı ile Mücadele Amacıyla Kullanılacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Kıbrıs’ta düzenlenen Bellapais Uluslararası Bahar Festivali konserlerinin ardından İzmirlilerin karşısına çıktı. Konserden elde edilen gelir Spina Bifida hastalığı ile mücadele amacıyla kullanılacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI Senfoni Orkestrası (CSO) bünyesinde yaylı sazlarda görev yapan dört genç sanatçı, başkent Ankara’nın eski ismini verdikleri “Ankyra Quartet” topluluğunda elele verdi. CSO keman sanatçıları Özgecan Günöz ve Nihat Ağdaç,viyola sanatçısı Murat Cangal, viyolonsel sanatçısı Onur Şenler’den oluşan dörtlü, KKTC’de düzenlenen Bellapais Uluslararası Bahar Festivali ve Ankara’daki konserlerinin ardından geçen hafta İzmirlilerin karşısına çıktılar.

Fransız Kültür Merkezi’nde

Konserde, dörtlü tarafından, Şostakoviç’in “Quartet No: 3”, Puccini’nin “Crisantemi” ve Dvorak’ın “American Quartet No: 12” adlı yapıtları seslendirilecek.Geçen hafta Konak Belediyesinin sponsorlugunda Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserin tüm gelirinin Spina Bifida hastalığı ile mücadele amacıyla kullanılacak olması, genç yetenekleri ayrıca çok mutlu etti.

Oda müzİğİ eksİklİğİ vardı

“Ankyra Quartet” üyelerinden keman sanatçısı Özgecan Günöz, oda müziğini çok seven sanatçılar olarak bir araya geldiklerini ve bu alandaki bir boşluğu doldurmaya çalıştıklarını söyledi. Dörtlü olarak oda müziği yapmanın çok zevkli olduğunu dile getiren genç sanatçı Özgecan Günöz,, “Bizim gözlemlerimize göre oda müziği alanında özellikle Ankara’da bir eksiklik var. Hem sevdiğimiz işi yapmak, hem de bu eksikliği gidermek için bir araya geldik” dedi.

Evrensel müzik dilini kullanıyorlar

Topluluktaki tüm sanatçıların Ankara’da yaşamlarını sürdürdüklerini, bu nedenle “Ankyra” ismini tercih ettiklerini anlatan Günöz, “Bize bazen, ‘niçin kendinize (quartet) diyorsunuz’ şeklinde sorular geliyor. Biz de evrensel müzik dilini kullandığımız için böyle yaptığımızı söylüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title