Haberler

Akseki'de Alternatif Turizm

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tarihi Sarıhacılar mahallesinde bulunan cami'yi ziyaret eden turistler ve rehberin cami'yi tanıtması, - Turistlerin düğmeli evleri ziyareti, - Turistlerin mahallede gezisi, - Müzenin bahçesinde turistlerin incelemesi, - Turist rehberi Veli Baba ile röportaj, - Belediye Başkanı Mustafa İsmet ile röportaj, - Sarıhacıları gezen turist kafilesinden İsviçreli Heidi Johannes ile röportaj, - Sarıhacıları gezen 67 yaşındaki Hollandalı turist Hans Vermeer ile röportaj, Akseki'de alternatif turizm çalışmaları- Akseki Belediye Başkanı Uysal: - "Sarıhacılar'ı bu yıl ziyaret edenlerin sayısı 35 bini buldu" Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, bu yıl tarihi Sarıhacılar Mahallesi'ni ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının 35 bini bulduğunu bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tarihi Sarıhacılar mahallesinde bulunan cami'yi ziyaret eden turistler ve rehberin cami'yi tanıtması, - Turistlerin düğmeli evleri ziyareti, - Turistlerin mahallede gezisi, - Müzenin bahçesinde turistlerin incelemesi, - Turist rehberi Veli Baba ile röportaj, - Belediye Başkanı Mustafa İsmet ile röportaj, - Sarıhacıları gezen turist kafilesinden İsviçreli Heidi Johannes ile röportaj, - Sarıhacıları gezen 67 yaşındaki Hollandalı turist Hans Vermeer ile röportaj, Akseki'de alternatif turizm çalışmaları- Akseki Belediye Başkanı Uysal: - "Sarıhacılar'ı bu yıl ziyaret edenlerin sayısı 35 bini buldu" Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, bu yıl tarihi Sarıhacılar Mahallesi'ni ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının 35 bini bulduğunu bildirdi.Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 800 yıllık tarihe sahip Sarıhacılar Mahallesi'nin, Akdeniz'in yeni alternatif turizm alanlarından biri haline geldiğini söyledi.Sarıhacılar Mahallesi'ni ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının her geçen yıl arttığını belirten Uysal, bu yıl mahalleyi ziyaret edenlerin sayısının 35 bini bulduğunu kaydetti.Özellikle Fransız, Alman ve Hollandalı turistlerin bölgeye ilgi gösterdiğini ifade eden Uysal, "Gelen yerli ve yabancı turistler tarihi camiyi, tarihi düğmeli evleri, etnogratif müzeyi ve tarihi İpek Yolu'nu geziyorlar. Tarih ve kültürü bozulmamış köyümüze hayran kalıyorlar" dedi.Antalya Valiliği, Akseki Kaymakamlığı, Akseki Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, BAKA, Orman Bölge Müdürlüğü ve girişimci Mustafa Kavasoğlu ile hazırlanan projeyle Sarıhacılar'ı ayağa kaldırmak istediklerini dile getiren Uysal, şöyle konuştu: "Köyün girişinde meydan hayata geçiriyoruz. Buraları, kafeterya ve dinlenme yerleri olarak yapıp halkın kullanımına sunacağız. Akseki ile Sarıhcılar arasındaki tarihi İpek Yolu'nun projesi yapıldı. Bu yolu restorasyon çalışmalarımız önümüzdeki günlerde başlayacak. Girişimci Mustafa Kavasoğlu tarafından Türkiye'nin ikinci büyük etnografik müzesini açtık. Müzemiz çok önemli. 5 bine yakın materyal var. Aynı girişimci tarafından düğmeli iki katlı evin biri konaklama ve restoran olarak restore ediliyor. İlkbaharda tamamlanacak."Sarıhacılar'ı gezen 67 yaşındaki Hollandalı turist Hans Vermeer, köyü çok beğendiklerini gezilecek çok yer bulduklarını söyledi. İsviçreli Heidi Johannes, mahallenin doğal ve orijinal kaldığına işaret etti. Akseki'nin İsviçre'deki yaylaları andırdığını belirten Johannes, "Buraları çok beğendik. Tarih ve kültür bir arada" dedi.Turist rehberi Veli Baba da 2 yıldır haftanın 3 günü Sarıhacılar'a turist getirdiklerini anlattı. Turistlere köydeki tarihi yapıları tanıttıklarını, yabancı konukların düğmeli evlere büyük ilgi gösterdiklerini kaydeden Baba, "Müşterilerimiz genellikle Hollanda ve Almanya ağırlıklı. Sarıhacılar'a gelip buradan memnun olmayan turist yok" diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Uysal İsmet Uysal İpek Yolu Akseki Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title