Haberler

Adnan Saygun'da Berlin Gençlik Orkestrası Şöleni

Güncelleme:

Konsere, İzmirli müzikseverler yoğun katılım gösterdi.

Türkiye Turnesi'nin ilk ayağı olarak Ankara'da konser veren Berlin Gençlik Senfoni Orkestrası, turnenin ikinci ayağında Kültür Bakanlığı ve ETİK işbirliği ile İzmir turizminin Kültür yanını destekleme adına İzmirli müzikseverlerle buluştu. Şef Gürer Aykal solisti fagot sanatçısı Selim Aykal ile Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere, İzmirli müzikseverler yoğun katılım gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Berlin Kültür Müşavirliği ve ETİK (Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği) işbirliği öncülüğünde ALBAŞ Turizm, ANEMON Otel ve Susuzlu Atlantis Otel sponsorluğunda gerçekleştirilen konserde, Gioacchino Rossini, Carl Heinrich Hübler ve Johannes Brahms eserleri, yaşları 14-25 arasında değişen genç sanatçılar tarafından çalındı. Ücretsiz verilen konserde salonu dolduranlara eşsiz dakikalar yaşatan Berlin Gençlik Senfoni Orkestrası, gittikleri birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de ilgiyle karşılandı. Genç müzisyenler çağdaş besteciler olmak üzere, uluslar arası birçok bestecinin eserlerini repertuarlarında bulundurmaktadır.

Berlin Gençlik Senfoni Orkestrası kimdir?

Berlin Gençlik Orkestrası, 1987 yılında "Landesmusikrat Berlin" adlı müziği destekleyen bir organizasyon tarafından; Alman Müzik Yarışması "Jugend musiziert"ın yüksek yetenekli ve yaşları 14-25 arasında değişen genç sanatçıları tarafından kuruldu. Çağdaş genç müziyenlerin müzikal ve sosyal gelişimini hedefleyen orkestra; Berlin'deki düzenli konserlerin yanı sıra Poznan, Krakow, Moskova, Prag ve Atlanta'da da sahne aldı. Yirmi yıldan fazla bir süre faaliyette bulunan Berlin Gençlik Orkestrası, aralarında Volker Wangenheim, Wolf-Dieter Hauschild, Lothar Königs, Jiri Kout, Rolf Reuter, Jac van Steen, Peter Gülke, Evan Christ, Michail Jurowski ve Shi Yeon Sung gibi isimlerin yer aldığı ünlü şeflerle çalıştı.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Adnan Saygun Türkiye Berlin İzmir Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title