Haberler

4. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali

Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen "4. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali" gala gecesi yapıldı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen "4. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali" gala gecesi yapıldı.

İçmeler Mahallesi'nde bir otelde düzenlenen festivale çok sayıda sanatçı, yönetmen, yapımcı ve sanatsever katıldı.

Gala gecesinde Türk sinemasının emektar oyuncuları Göksel Arsoy ve Yusuf Sezgin'e "Emek Ödülü", sinema ve medya sektörüne sağladığı katkılarla pek çok sinemacı yetiştiren Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Bülent Özkam'a ise "Onur Ödülü" verildi.

Türk sinemasının emektarı Göksel Arsoy, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, Yeşilköy Havalimanı'nda çalışırken İtalya'ya gitmeye çalışan bir kişiye ettiği yardımın karşılığında kendisini sinema dünyasında bulduğunu aktardı.

Gecede, festivale destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket takdim edildi.

Festival Direktörü Şeref Öztürk, festivale 6 kıtadan, 102 ülkeden, bin 797 filmle başvurulduğunu söyledi.

Kısa filmle uğraşan gençlerin elinden tutmak gerektiğini vurgulayan Öztürk, "Kısa filmler, Türkiye'de artık üvey evlat gibi görülmemeli. Gençlerin, çocukların önü bu şekilde açılmalı. İmkan sağlanmalı. Uzun metraj için Türkiye'de yeterince festival var." dedi.

Öztürk, bu yıl ülkede turizmin çok çok iyi gittiğine işaret ederek, "Umarım her yıl böyle olur. Bize Marmaris ve turizmci çok destek oldu. Bu festivalde Türkiye'nin de ötesine geçtik. Hollanda ve Norveç'e açıldık. Hollanda'dan çok destek aldık. Sanatın olduğu yerde savaş olmaz, kan olmaz, gözyaşı olmaz. Sanatın değerini bilmek gerekiyor." diye konuştu.

Festival, 14 Ekim'de ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Film Festivali Marmaris Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title