Haberler

2 bin 300 yıllık Zindankapı'da 'Doğanın Algoritmaları' sergisi

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Zindankapı, 'Doğanın Algoritmaları' sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçı Leo Işıkdoğan'ın eserlerinin yer aldığı sergi, doğal dünyanın güzelliği ile matematiksel denklemlerin ilişkisini gözler önüne seriyor. Sergi, 17 Eylül'e kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildikten sonra sanat galerisi olarak kapılarını sanatseverlere açan 2 bin 300 yıllık Zindankapı, doğanın güzelliklerinin teknolojiyle harmanlandığı "Doğanın Algoritmaları" sergisine ev sahipliği yapıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, sanatseverleri daha çok konsept sergilerle buluşturan Zindankapı Güncel Sanat Galerisi'nde açılan altıncı sergi, sanatçı Leo Işıkdoğan'ın "Doğanın Algoritmaları" oldu.

Bursa Anadolu Lisesi mezunu olan ve Kaliforniya'da yaşayan Işıkdoğan'ın sergisi, 7 özel çalışmadan oluşuyor. Eserler, özel kodlanmış bir yapay zeka ve yaratıcı algoritmalarla tasarlandı. Doğal dünyanın tahmin edilemeyen güzelliği ile matematiksel denklemlerin düzenli yapısı arasındaki ilişki sergide ortaya konuldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Zindankapı'nın hücrelerinde demir parmaklıklar ardındaki sergiyi gezdi.

Kodlama ve yapay zekanın kaynaşmasıyla ortaya çıkan çalışmanın, gerçek hayattaki doğal oluşumları anımsatan üretken manzaraları ve algoritmik kalıpları sergileyen ilgi çekici bir görsel deneyim alanı olduğunu belirten Aktaş, serginin 17 Eylül'e kadar pazartesi hariç her gün ücretsiz ziyaret edilebileceğini belirtti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Eylül Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title