Haberler

18 Eylül'de Toy İstanbul Sezonu Hızlı Bir Girişle Açıyor

Güncelleme:

Tiyatro, oyunculuk ve yazarlık gibi sahne sanatlarının en önemli disiplinlerini tek bir çatı altında toplayan TOY İstanbul, yeni sezona 18 Eylül Salı akşamı sahnelenecek "İstila!" oyunuyla başlıyor.

"İSTİLA!"

B Planı'nın, Hürriyet Kitap Sanat jürisinin oylarıyla 2017'nin en iyi oyunu seçilen "İstila!" oyunu, Obie Ödülleri'nde Yılın Oyun Yazarı ödülünü kazanırken 2017 Sadri Alışık Ödülleri'nde ise Seda Türkmen'e Yardımcı Rolde Yılın Kadın Oyuncusu ödülünü getirdi. Jonas Hassen Khemiri'nin kaleme aldığı, Sami Berat Marçalı'nın dilimize çevirip yönettiği oyunda; Barış Gönenen, Hakan Kurtaş, Efe Tunçer ve Seda Türkmen birlikte sahne alıyor. "İstila!" sözcük, fikir ve imaj kasırgasına sebep olan büyülü bir ismin etrafında dolanıyor: Abulkasem. Kimlik, ırk ve dille ilgili en derin önyargılara saldıran oyun; tehlikeli hale gelen kimlik algısını zaman zaman ölümüne komik, zaman zaman rahatsız edici, zaman zamansa dokunaklı bir şekilde paramparça edip izleyiciyi kendi kültürel kimliğiyle yüzleşmeye zorluyor.

"GLORİA"

Yan Etki'nin sahneye koyduğu, Branden Jacobs-Jenkins'in Pulitzer'e aday gösterilen oyunu "Gloria", 19 Eylül Çarşamba ve 20 Eylül Perşembe akşamları 20.30'da TOY İstanbul'da seyircisi ile buluşacak. Tuğçe Tanış, Evrim Doğan, Murat Eken, Sinem Reyhan Kıroğlu, Kutay Kunt ve Tayfun Yılmaz'ın rol aldığı oyun, yayıncılık endüstrisinde kariyer ihtirasıyla dolup taşmış farklı jenerasyondan "profesyonel"lerin ofis hayatını, merak uyandırıcı hikâyesiyle sunuyor. İş hayatının getirdiği stresin, hırsın ve rekabetin tam ortasında kalan bu insanların kargaşa ve sıkıntıyla dolmuş dünyamıza bir miras bırakmaları mümkün müdür? "Gloria", şiddet, acı ve kendimizi anlatma gücümüzün, insanlıktan çıkarıcı sonuçlarına bir bakış atmaya davet ediyor.

"MUTLUYDUK BELKİ BUGÜNE KADAR"

21 Eylül Cuma akşamı 20.30'da sahnelenecek olan "Mutluyduk Belki Bugüne Kadar" oyunu, TwoTwo Prodüksiyon tarafından sahneye konuyor. Paolo Genovese'nin "Muhtes¸em Yabancılar" adlı filminden sahneye uyarlanan ve 22. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nde Canan Atalay'a Yardımcı Rolde Yılın Kadın Oyuncusu ödülünü kazandıran oyunda Giray Altınok, Canan Atalay, Faruk Barman, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Gökçe Eyüboğlu, Fehmi Karaarslan ve Deniz Karaoğlu rol alıyor. 18. Direklerarası Seyirci Ödülleri'nde Ensemble Ödülü'nü ve 2. Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri'nde Yılın Ekip Oyunu ödülünü de kazanan "Mutluyduk Belki Bugüne Kadar", cep telefonların sır küpüne dönüştüğü bir çağda, dijital dünyada kurulan mahremiyetin açığa çıkmasının nelere sebep olacağını tokat gibi yüzümüze çarpıyor. Oyun, cep telefonlarını birer kara kutuya, hatta birer dijital mayın haline getirmenin başımıza ne işler açabileceğini yakın arkadaşların hikâyesi üzerinden net bir şekilde gözler önüne seriyor.

"YUVA I HOME"

22. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nde Özlem Zeynep Dinsel'e Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülünü, Sami Berat Marçalı'ya ise Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü'nü ödüllerini kazandıran "Yuva I Home", merkezine koyduğu yersiz yurtsuz, her şeyini geride bırakmış, "buraya" yabancı dört göçmenin yuva arayışlarını anlatıyor. Sami Berat Marçalı'nın hem İngilizce hem de Türkçe olarak yazdığı ve aynı zamanda yönetmenliğini üstlendiği oyunda Bora Akkaş, Ozan Ayhan, Özlem Zeynep Dinsel ve Saim Karakale rol alıyor. "Yuva I Home", 22 Eylül Cumartesi akşamı 20.30'da TOY İstanbul'da izlenebilir.

"SEN İSTANBUL'DAN DAHA GÜZELSİN"

BAM'ın sahneye koyduğu, Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun yazıp yönettiği, Ayfer Dönmez, Başak Kıvılcım Ertanoğlu ve Melis Öz'ün birlikte rol aldığı"Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin" oyunu ise, 23 Eylül Pazar günü 17.00'de sahnelenecek. Mahmutyazıcıoğlu'na 21. Yapı Kredi Afife Ödülleri'nde Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü'nü, 2017 TEB Ödülleri'nde Yılın Yerli Oyun Yazarı ödülünü kazandıran oyun, Başak Kıvılcım Ertanoğlu'na ise 22. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülünü getirdi. Arka fonuna İstanbul'u alan "Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin", bir aileden üç kuşak kadının, sürekli değişen ve yükselen bir ev ekseninde birbirlerine söyleyemedikleri ve iç seslerinden oluşan bir dertlenme, kendilerine bir adım mesafeden anlattıkları elli senelik dokunaklı, gerçekçi bir hikâye...

Oyunların biletleri, Biletix'ten ve her gün 13.00'ten itibaren açık olan TOY İstanbul gişesinden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

İstanbul Eylül Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title