Haberler

Kültür Evi Harabeye Döndü

Samsun Bafra Kaymakamlığı tarafından öğrencilerin eğitim seviyelerini yükseltmek için başlatılan proje kapsamında, Kalaycı Mahallesi'ne açılan "kültür evi" harabeye döndü.

Bafra Kaymakamlığı tarafından 5 ay önce başlatılan proje kapsamında 9 mahalleye kültür evi açılışı yapılmıştı. 20 Mayıs'ta o zamanın Kaymakamı Halis Arslan ve Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından açılışı yapılan Kalaycı Mahallesi Kültür Evi mahalle halkı arasında yaşanan tabela krizi yüzünden yıkıldı. Cam, çerçeve ve kapıların sökülerek alındığı kültür evinde bulunan bilgisayar ve malzemeler de ortadan kayboldu.

Mahalle halkı ve öğrenciler modern çağın en önemli gereği olan bilgisayar ve internet kullanımının yanı sıra kitap okuma, satranç oynama gibi faaliyetlerde bulunmalarına imkan sağlayan kültür evinin yeniden faaliyete geçirilmesi için gençler yetkililerden yardım bekliyor.

Kalaycı Mahallesi Muhtarı Behzat Piloğlu, "Mahallemize ait köy konağının restorasyonu yapılarak kaymakamlık tarafından 'Kalaycı Mahallesi Kültür Evi' olarak karar verilmesine rağmen binanın açılışında 'Sebahattin Aydın Kültür Evi' tabelası geldi. Mahalle halkı buna karşı çıktı. Konuyu dönemin Kaymakamı Halis Arslan'a bildirdik. O da 'Kalaycı Mahallesi Kültür Evi' olarak değiştirilmesi talimatı verdi ve tabela değiştirildi. Bunun üzerine binanın restore edilmesinde katkı sağlayan Selçuk Aydın 'o zaman paramı verin' diye tutturdu. Ben de verecek paramız olmadığını söyledim. Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Köylü'ye durumu anlattık. O da 'adamlar malzemesini alsın' dedi. Binanın kapı pencerelerinin Selçuk Aydın tarafından alınmış olabilir ama bilgisayarlar ne oldu onu bilmiyorum. Bana burası zaten resmi olarak da teslim edilmedi" dedi.

"Kültür evinin malzemelerini biz almadık"

Konuyla ilgili açıklama yapan Selçuk Aydın ise, "Kültür evinin malzemelerini biz almadık. Bunun altını önemle çizelim. Almadık derken de biz o kültür evini bir başka yere taşımayı düşünüyoruz. Kültür evinin tüm masraflarını ben karşılıyorum. Bize kaymakam bey o zaman 'Sebahattin Aydın Kültür Evi' olarak yazılmasını söylemişti. Daha sonra bu tabela kaldırıldı. Kültür evinin modemi çalındı. Bunla ilgili şikayette bulundum. Mahallede maddi manevi herkese yardım ederim. Bize verilen bir söz vardı ama yerine getirilmedi. Bizim harcadığımız paranın yarısı sembolik bir şey verilsin istedik. Ben hayır yaptım ama kıymeti bilinmedi" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Aydın Halis Arslan Samsun Bafra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title